betyg 2

Nya kvastar sopar inte alltid bäst

Recension av Dr Brandt Pores no More Vacuum Cleaner

Att köpa Dr Brandts prylar brukar vara lite som att spela rysk roulette med pengar. Ibland klarar man sig undan och känslan är då oerhört extatisk men då och då blir det ren katastrof. Jag har vid ett par tillfällen provat produkter för över femhundringen som varit helt verkningslösa men jag har också varit i sjunde himlen. Kanske kan det vara för att jag inte är målgruppen för sagda produkter eller så är den gode doktorn helt enkelt inte särskilt konsekvens i sitt produktutbud. Sanningen ligger förmodligen någonstans mittemellan, det brukar den göra.

Nå, nu har jag i alla fall fått möjligheten att testa Dr Brandt Pores no More Vacuum Cleaner, en ansiktsmask som skall dammsuga ansiktet rent från skräp för strax under femhunkan. Jag gillar ansiktsmasker, det är ett av mina favoritområden som testpilot. Det ligger nästan något religiöst över att gå runt med ett extra lager i ansiktet som sedan sköljs bort för att man sedan skall känna sig pånyttfödd. Givetvis förutsatt att produkten ifråga gör sitt jobb, ibland är det halleluja, ibland är det ett stort MEH! Dr Brandt Pores no More Vacuum Cleaner landar någonstans mittemellan halleluja och meh, med viss övervikt åt meh-hållet. 

När masken blir blå är det dags att skölja

Jag älskar känslan av en ansiktsmask som stramar åt och ger en kylande effekt. När det inte går att röra en ansiktsmuskel, då myser jag som allra mest. Sedan skall den givetvis även ge effekt, annars finns det liksom ingen större mening med att gå omkring och se ut som Frankensteins monster i en halvtimma, två till tre dagar i veckan. Dr Brandt Pores no More Vacuum Cleaner är kylande och till viss del också åtstramande men någon effekt har jag inte märkt av.

Nu skall det dock sägas att det här är en produkt som enbart skall användas på problemområden, det vill säga tilltäppta porer, pormaskar och oljig hy och det är något jag tack och lov har blivit välsignad med att inte råka ut för särskilt ofta så jag är förmodligen inte riktigt målgruppen här. Jag har hur som helst provat att behandla den så kallade T-zonen och under ögonen, där problematiken i regel är som störst. Applicering är enkelt. Man stryker ett tunt lager på rengjord hud och låter formulan verka till den blir blå, vilket tar strax under 10 minuter och sköljer sedan ansiktet med ljummet vatten och avslutar processen med en återfuktning. Jag tyckte dock att tiden var alltför kort så jag lät den sitta åtminstone en kvart innan jag rengjorde, känslan var inte överväldigande.

Visst kände jag mig ren och krämen kylde skönt men eftersom den inte används i hela ansiktet som de flesta masker så blev det bara en partiell effekt. Kanske blev näsan också något mindre ”glansig” men för egen del blir det ändå extremt svårt att motivera den höga prislappen. Det finns mängder med ansiktsmasker som gör jobbet betydligt bättre än den här.

Jag konstaterar samtidigt att detta förmodligen inte är den optimala produkten för mig och min hy så brottas du med por-relaterade problem så är det kanske värt att prova Dr Brandt Pores no More Vacuum Cleaner. Vem vet kanske blir det halleluja för hela slanten.

recension

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s