Om Testpiloterna

Testpiloterna startades av Grooming.se hösten 2009 från en diskussion med en journalist om att tester i tidningar ofta görs på så dåligt sätt. Någon på redaktionen samlar ihop några personer som kan testa produkter, och för det mesta ska det ske fort, fort, fort. Så det är svårt att egentligen se något resultat. Dessutom har man ofta inte så bra koll på produkterna som ska testas, så en produkt för fet hud hamnar kanske hos någon som har torr hud. Eller någon 20-åring får testa en produkt för ögonen som ska motverka linjer och rynkor. Och då blir det ju egentligen ingen riktig utvärdering av produkten.

Så vi la ut en förfrågan på vår webbshop att vi sökte personer som ville testa och recensera produkter. Och det fanns det! Vi fick in dryga 500 svar, och efter mycket sållande fick vi ihop vår 13 man starka testpilotspanel. Killar från hela Sverige, i åldrarna från 19 till 63 år. Med olika hudtyp, hårlängd och kunskapsnivå.

Så här går testandet till:

Varje månad får Testpiloterna en eller ett par utvalda produkter (anpassade efter deras hudtyp, frisyr eller rakningsvanor) och ett parfymprov som de sedan får testa i en månad och recensera. Recensionerna skrivs inte utifrån någon standardmall – för det blir lite opersonligt – men i sin bedömning ber vi dem tänka på konsistens, doft, förpackning, synbara resultat eller känsla efter applicering samt pris på produkten. Recensionerna läggs sedan upp på testpilotsbloggen med betyg, utan någon annan redigering än korrigering av något stavfel ibland eller rubriksättning. Vi censurerar inga inlägg – får en produkt en etta så lägger vi upp recensionen, bara testpiloten har motiverat betyget.

En gång har vi avvaktat med att lägga upp en recension. Det var en ögonscrubb från Ole Henriksen som vår Cristofer testat, och som han gav en etta. Där valde vi att först kontakta leverantören som sedan kontaktade Ole Henriksen i USA för att diskutera användningsrekommendationerna för produkten. Vi fick sedan besked att de skulle ändra instruktionerna till de som testpiloten och vi på Grooming.se hade rekommenderat för produkten. Recensionen publicerades därefter i sin helhet men med en förtydligande om detta.

Över 850 recensioner!

Våra Testpiloter gör ett fantastiskt jobb! Varannan dag uppdaterar vi bloggen och har gjort så sedan 2009. Idag har vi över 850 recensioner och nära 700 testade produkter. Detta gör Testpilotsbloggen till den i särklass största recensionsdatabasen av groomingprodukter i Sverige och troligtvis även i världen! Vi har uppdaterat vår panel en gång, och bytte då ut hälften av testpiloterna mot nya ansikten. Snart är det dags igen. Är du intresserad av att bli en Testpilot? Hör då av dig till peter@grooming.se

Här hittar du produkterna!

Alla produkter som testas finns på Grooming.se eller Beardshop.se (med undantag av produkter som tagits bort från marknaden).

1 svar »

  1. Hej! Jag har länge haft ett stort intresse för hårvax. En dag hittade jag dock det ultimata. Det slog alla andra vaxet med hästlängder (då hade jag ändå provat en hel del)! Vaxet hette Sebastian Crude Clay och var ett lervax av högsta kvalité! Mitt långa letande var över och jag var extremt nöjd. Tyvärr för ungefär ett par år sedan slutade det tillverkas och det kom istället en ny ”liknande” produkt från Sebastian vid namnet Craft Clay. Tyvärr var det vaxet både dyrare och sämre. Detta gjorde mig mycket ledsen. Men jag lyckades hitta en hemsida som hade det gamla Crude kvar och bunkrade upp!
    Idag är jag inne på det sista i min sista burk och börjar redan känna ångesten. Nu kommer det långa letandet att fortsätta. Lyckligtvis hittade jag denna hemsida där det finns många bra recensioner. Fast till min stora förvåning ser jag varken Sebastian Crude eller Craft Clay. Ni har alltså missat detta underbara vax vilket är helt oförståeligt, eller så har jag missar det att ni recenserat det… Hursomhelst, om ni vet vad jag menar med ett magiskt bra vax kan ni då snälla ge mig lite tips? Känner mig som en nybörjare nu igen (har kommit ut så mycket nytt). Såg en bra recension av ”doop”. Testade det hos en vän för ett tag sedan. Ganska kasst. Hur kunde det få så bra betyg? Ingen direkt stadga, tyngde ner håret och gav en äcklig fet känsla. Så snälla kom inte med några sånna förslag. Är trött på alla liknande varianter DiFi och Fudge. DE SUGER!

    Snälla help me out!!!

    MVH
    Christopher

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s