betyg 4

Proglide vs. Proglide Power

Recension av Gillette Fusion Proglide & Fusion Proglide Power

Vi börjar med Gillette Fusion Proglide Rakhyvel

Denna hyvel är en riktig pärla, ligger fint i handen och hur den glider knappt märkbart över huden, gör rakningen till en upplevelse utöver det vanliga. Rakningen blir helt klart närmare och att slippa ryckningar och att det kan fastna, känns toppen. Ett minus detta rakblad har, är att det inte tog några grövre strån under näsan, testade olika vinklar, men ack.. Att dessa blad har en speciell lyftstrip hjälpte inte här… Skärpan på bladen höll sig fint med användning av RazorPit, men dock försvann den mjuka rakningen när fuktstripen på bladen tog slut, därav följer att använing av en ”glatt” rakkräm är att rekommendera, för att behålla den härliga känslan hela bladets livslängd.

recension rakhyvel

Gillette Fusion Proglide Power Rakhyvel

Upplevelsen med rakningen var i stort densamma, dock var batteridriften och vibrationerna till hjälp, när det gällde att avlägsna de envisa stråna under näsan. Så denna hyvel blev min favorit och den jag använde mest. Detta rakblad behöll även sin ”bra känsla mot huden” längre än Proglide, skärpan var strået vassare. Så kortfattat kan vi säga att priset är här högre men du vinner på att satsa några kronor extra på Powerbladen och batteridriften, speciellt om du har en grövre skäggväxt. Men även här är ett plus att använda en glatt rakkräm.

Jag testade även dessa hyvlar på intimrakningens område och ett perfekt resultat uppnåddes utan de minsta missöden, ligger väl an mot huden och det är bara att föra hyveln lätt över området som skall rakas och hepp så är det slätt!

Min kille testade också båda hyvlarna och med hans mjukare skäggväxt funkade ”vanliga” Proglide alldeles utmärkt, så nu har ni killar därute lite guidning i denna djungel av olika rakhyvlar och blad. Reklamen på TV är korrekt, upplevelsen av rakningen blir bättre!
Gillette Fusion Proglide får 4 av mig..

..och Gillette Fusion Proglide Power får välförtjänta 5++

bäst i test

testpilot anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s