betyg 4

Mycket bra vårdande produkt

recension skäggvård

Recension av Raw Naturals Storm Proof Beard Balm.

Det svenska märket Recipe For Men borde inte vara något främmande för någon som hängt med i svängarna de senaste åren. Jag minns märket så långt som minst 10 år tillbaka om jag inte har fel. Nu har de gjort en litet ansiktslyft och tagit fram en serie produkter som ligger lite mer i tiden. Intresset för lokalt, naturligt och småskaligt är ju verkligen på topp just nu och R.F.M har hakat på trenden. På Beardshop.se kan man läsa följande beskrivning:

”Produktserien genomsyras av en distinkt naturlig profil – från processer, formuleringar och nyckelingredienser till förpackningsdesign och produkttexter. Varumärkesidentiteten bygger på lokal produktion, miljömedvetenhet och en upplevelse av genuin småskalighet. Raw Naturals Brewing Company ska föra tankarna till ett svenskt mikrobryggeri för hudvård – precis som namnet antyder.”

En, enligt mig, ganska passande beskrivning av både produkten och vad många konsumenter går igång på idag.

recension skäggvård

Jag fick hem en burk ”Storm Proof Beard Balm” för en tid sedan. I avsaknad av helskägg så fick det bli mustaschen min som fick smaka på denna. Jag brukar alltid använda en olja, balm eller dylikt efter tvätt på kvällen eller morgonen om jag inte tänker använda styling-vax. Jag tvättar ur mustaschen med varmt vatten och ibland med skäggschampo och fönar till önskad form med hårfön och borste innan jag applicerar olja, balm eller vax.

Balmen kommer i en brun plastburk på 100 ml med plåtlock och ger ett mycket lyxigt och gediget intryck med sin smakfullt designade etikett.

Själva balmen är väldigt mjuk i sin konsistens. Den upplevs mer som en lätt hudkräm än de ”beard balms” vi är vana vid (som innehåller bivax.) Doften är ren och fräsch. Inget som direkt sticker ut och inget som stannar kvar under dagen.

recension skäggvård

Som stylingprodukt funkar den inte alls. Den stelnar inte eller ger någon direkt stadga. Efter att jag fönat mustaschen är stråna raka, jämna och med perfekt rundade ändar men efter applicering av denna kräm tenderar de att krulla ihop sig igen och mustaschen får en lite mer bångstyrig look igen. Jag ser detta som en ren vårdande produkt. Den ger näring och fukt åt huden och håret, inget mer. Mustaschen känns len och mjuk efteråt så den gör verkligen ett gott jobb. Namnet ”Storm Proof” blir därför lite missvisande i det avseendet men jag är ändå nöjd med produkten för vad den faktiskt gör. På kvällen efter dusch och tvätt är jag inte i behov av någon direkt styling ändå.

Slutsummering blir att Raw Naturals Storm Proof Beard Balm är en mycket bra och vårdande produkt för skägg och mustasch men mindre bra för styling. Hade jag haft helskägg och önskat en helt naturlig look så hade den varit kanon. Priset är väldigt bra med tanke på kvalitén och mängden i burken. 129:- får se som extremt prisvärt. Det som drar ner betyget en smula är att jag inte känner för att använda den på morgonen de dagar jag inte vill använda vax. Mustaschen blir lite för buskig.

testpiloterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s