betyg 4

Färg som ger grått hår ett naturligt lyft

Recension av Just for men Touch of Grey

Hur många av oss med grått hår (i den ljusare skalan) har inte provat hårfärg och intensiv-toningar men upptäckt att det kompakta resultatet ser onaturligt och ”färgat” ut? Tillhör man som undertecknad kategorin män runt medelåldern så kanske man rentav vill ha kvar lite av det grå för att lätta upp det färgade håret så att det blir mer naturligt eller för att det faktiskt också kan vara snyggt och manligt med lite grå stänk.

Då är Just For Men’s ganska geniala Touch of Grey något för dig. Glöm infärgningar och toningar som gör att det ser ut som om du blivit påtvingad en peruk eller som om du doppat huvudet i en färgpyts. Den finns i tre färger – svart, mörkbrun och medium – men jag valde den svarta varianten eftersom jag eftersträvar en lite kallare nyans på håret då mitt har en tendens att bli lite gulaktigt. Annars blir naturligtvis resultatet bäst om du väljer en färg som ligger närmast din egen naturliga hårfärg.

Det unika med produkten är att färgen appliceras med en kam fastsatt direkt på tuben. Du ”kammar” alltså in färgen på valda delar av håret vilket innebär att du också kan reglera hur mycket färg du vill lägga i håret. Vill du bara ha på vissa ställen och exempelvis lämna grått vid tinningarna går det utmärkt. Tycker du att blir för lite så kan du applicera ytterligare gånger tills du blir nöjd, och det är också det som är det riktigt fina i kråksången. Du styr således själv färgmängden och det gör också att resultatet blir mycket naturligare än när du färgar/tonar håret på normalt sätt.

recension hårfärg för män med grått hår

Var noga med att följa instruktionerna. Låt helst inte färgen sitta i längre än fem minuter (vilket gör att man inte får vara alltför långsam när man applicerar) och glöm inte att håret ska vara torrt och otvättat. När du färgat färdigt, skölj ur ordentligt och tvätta håret. Först när det torkat ser du om det behövs ytterligare en omgång. Men överdriv inte om du väljer att sätta i mer färg! Blev det inte nog första gången kan det bli alldeles för mycket vid andra försöket om du tar i för kung och fosterland och då riskerar du att resultatet blir alltför mörkt och kraftigt i nyansen. Och det var ju ett naturligt resultat med fina övergångar du ville ha.

Är då produkten användarvänlig och praktisk? Nja, även om metoden att kamma in färgen i håret är ett smart drag, så krävs det allt lite träning och viss fingerfärdighet att hantera. Det kan kännas lite otympligt att pressa ut färg ur tuben samtidigt som du ska dra kammen genom håret och eftersom färgen inte får sitta i för länge måste man lära sig snabbt. Men resultatet blir definitivt det som utlovats. Färgen förefaller dessutom sitta i längre än Just For Men’s normala hårfärg och skäggfärg, särskilt om du tagit i två eller flera gånger. Effekten hos Touch of Grey satt i nästan två månader oavsett hur mycket jag tvättade håret!

Men som sagt, sätt på färg med försiktighet – tänk på att den rätta nyansen först visar sig efter att den suttit i sina fem minuter och håret tvättas och därefter torkats. Låt inte lura dig av att det verkar hända lite när du först applicerar den.

Hade produkten varit något mer användarvänlig hade den fått full pott, men en stark fyra anser jag definitivt den är värd, och jag hoppas den fortsätter förekomma i sortimentet, då den faktiskt är ensam i sitt slag.

/TestPilot Glenn, 45 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s