betyg 5

”may cause heavy hairections..”

Recension av doop The Screamer

Jag vet att även du tror att det är skokräm som skall recenseras, men det är faktiskt The Screamer från uppstickaren doop. Även om förpackningen ser ut att vara någonting helt annat än en stylingprodukt är det en riktigt bra sådan.

”Using this spliff may cause heavy hairections, scream for more!”, säger förpackningen. Jag har ingen blekaste aning om vad som menas, men jag ler och nickar. doop The Screamer doftar som stylingprodukter oftast gör, och det är något man inte förväntar sig när man ser förpackningen. Det är lite kliniskt med en väldigt svag not av citrus.

Konsistensen är vid första anblick lite smörig, och den smälter lite i handflatorna och går igenom svallet mycket bra. doop The Screamer kan beskrivas som ett till konsistensen något lättare vax, men med en förvånansvärd stadga. En förvånansvärd stadga som håller och håller. Se till att torka håret rejält innan applicering, då applicering i fuktigt hår gör att stadgan i stort sett försvinner. I torrt hår är däremot stadgan riktigt hög, men man kan lätt applicera för mycket första gången och då blir håret lite för tungt. Man kommer långt på lite.

recension hårvax

Efter en hel dag känner man att frisyren ännu sitter precis som den skall, och att det inte klumpat sig. Detta problem brukar oftast finnas i stylingprodukter i denna ”klass”. De klumpar sig och dammar oftast av sig några timmar efter användning, men i denna finns ej detta problem. Drar man händerna igenom håret känner man även hur The Screamer tillåter en att forma håret på nytt.

”Shine: 4/10” säger doop, men jag säger att glansigheten är något högre. Det är inte jättemycket glans jag snackar om, men det är ändå glans som finns där.. Behöver du en mattare finish kan du som jag avsluta med ett mattande pulver.

Prova doop The Screamer om du:
• har något längre hår och vill ha ett vax som håller och som inte ”syns” för mycket.
• har tjockt hår och vill undvika ”klumpigheten” i ett vax.
• vill ha extrem stadga utan att håret stelnar.
• vill kunna forma om frisyren under dagen
• inte vill ha helt matt finish.
• vill ha en produkt som är lätt att tvätta ur.
• vill ha en produkt som räcker länge.

Jag föredrar som sagt en matt finish så med The Screamer behöver jag avsluta med ett mattande pulver för att dämpa glansigheten. Priset är helt acceptabelt för 100ml, dock återspeglas ej prislappen i utformningen av förpackningen. Fixa perfekta frisyren, men göm den sedan långt bak i badrumsskåpet. Betyg: en femma för att vara ett riktigt bra vax för ändamålet.

//Patrick, Testpilot 18 år

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s