betyg 2

Gott men bristande!

recension skäggvård

Recension av Proraso Beard Balm – Wood & Spice.

Denna gång har jag fått testa Prorasos beard balm med doften Wood & Spice. Jag är sedan tidigare bekant med deras produkter och använder regelbundet deras aftershave som jag tycker väldigt om. Jag såg fram emot att testa denna leave in balsam och hade ändå ganska höga förhoppningar med tanke på att det är från italienska Proraso.

recension skäggvård

Prorasos beard balm kommer i samma glasflaska som deras aftershaves, vilket är otroligt snyggt och skriker kvalité om sig. Glasflaskan är på 100 ml och räcker otroligt länge; den kostar inte heller så mycket vilket gör det till en produkt som alla kan testa utan att det gör ont i plånboken. Denna balm har en väldigt god men stark doft som är söt & maskulin. Och där tar allt det goda slut med denna produkt.

recension skäggvård

Proraso har valt att kalla den för Beard Balm men den är flytande och ger inte alls någon stadga/styling på skägget; alltså är det ingen Beard Balm i klassisk mening. Är det då en olja? Njae, inte riktigt det heller; då den ej är återfuktande som en olja och lämnar bara en torr känsla efter sig. Den känns mer som en aftershave. Balmen har som tidigare nämnt en väldig stark doft; att lägga mer i skägget ändrar på ingenting förutom att det då luktar alldeles för mycket. Doften avtar hursomhelst efter några timmar.

recension skäggvård

Denna produkt lämpar sig inte riktigt för någon med helskägg och längre än helskägg. Jag upplever att denna produkt skulle passa någon med ett väldigt kort skägg eller för någon som precis börjat sitt skägg resa. Jag gissar på att någon med kortare skägg skulle ranka denna produkt högre än vad jag gör. Jag har ca. 10 cm långt skägg och tyvärr så lämpar sig den inte för mig.

Proraso Beard Balm – Wood & Spice får en stark tvåa från mig, och det enbart för att den doftar gott och har en snygg glasflaska.

recension

1 svar »

  1. Håller med om att produkten har varit mediokert som bäst. Syfte är snarare att tillföra fukt än styla skägget. Dock är den fullpot på lukten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s