betyg 4

Allt är visst guld som glimmar ändå

Recension av Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Gold mask

Okej, jag skall väl erkänna att det här inte är den mest manliga produkten jag har testat under mina år som testpilot. Men kom igen, det är en ansiktsmask med äkta guld i! Vem har inte drömt om att få smörja in sig i 24 karat liksom? Cleopatra gjorde det när det begav sig och kändisarna gör det nu och om Ronaldo och Beckham kan så kan väl jag också tänker jag.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask är, precis som namnet antyder en ansiktsmask gjord av renaste guld. Visserligen väldigt lite guld men ändå. Guld är det hetaste inom anti-age just nu och börjar dyka upp både här där, inte minst i spa-världen där ett guldspa lätt kan gå loss på ett par tusenlappar. En burk av den här formulan kostar i skrivande stund 795 kronor, vilket givetvis kan kännas som en rejäl summa om man jämför med andra produkter i samma kategori men då skall man som sagt väga in att det faktiskt är guld i och att den är signerad Peter Thomas Roth. Precis som att ett glas champagne med guldflagor i, servererad högst upp på Burj al Arab i Dubai kostar betydligt mer än ett glas Cava, utan guldflagor serverad i baren på Scandic Kalmar. Det gäller att jämföra äpplen med äpplen och man får helt enkelt vara beredd att betala lite mer för att vara fin i kanten.

Förutom guld innehåller Peter Thomas Roth 24K Gold Mask även en ädelsten. Japp, ni läste rätt. Det räcker inte med att pimpa upp sig med guld här, nej, det är mer bling bling än så. Peter Thomas har även varit så hygglig att han slängt in krossad Peridot, en grön ädelsten med egenskaper som ger huden ny energi, förminskar cellnedbrytningen och minimerar åldertecken orsakade av stress. Den tredje viktiga ingrediensen är koffein. Koffein är känt för att strama upp huden och det är väl också här jag har min största kritik mot helhetskänslan, att den inte stramar upp huden det minsta. Alla har givetvis olika åsikter om hur en ansiktsmask skall kännas men jag vill gärna känna att det stramar åt och kyler.

Peter Thomas Roth 24K Gold Mask är den i särklass mjukaste och snällaste ansiktsmask jag provat. Den skall sitta 10-15 minuter men då den aldrig torkar skulle jag utan problem kunna gå med den en hel dag eller sova med den under natten. Jag, vet för jag testade. Ja, inte att sova med den då utan att gå med med den på mig i en och en halv timme. Den är så extremt mjuk att det inte känns någonting, jag glömmer helt bort att den sitter där. Den har heller ingen doft och den kladdar inte trots att den alltså aldrig torkar.

unnamed-5

Att den är så mjuk gör också att det är svårt att applicera masken på ett bra sätt. Den fastnar liksom inte som jag vill och det gör det också svårt att veta hur mycket man skall använda i början. Var beredda på att få slösa en del innan processen sitter där och inte heller då är masken särskilt dryg. Det här är å andra sidan ingen vardagsprodukt. Det är en lyx man unnar sig då och och då. Nu under testperioden har jag använt den två gånger i veckan och drygt halva burken är slut.

Resultatet är dock häpnadsväckande och det kommer omedelbart. Det som att födas på nytt. Nej, det kanske var en liten överdrift men återfukten och den collagena effekten är häpnadsväckande. Ingen irritation, inga täppta porer. Bara slät hy och en gyllene ton. Masken är enkel att skölja bort med varmt vatten och skölja bort den, det bör man definitivt göra. Guldet glittrar nämligen rejält och det enda som ser bra ut täckt i guld är en Rolex.

Shiny happy people sjöng R.E.M. och det är precis så jag känner det. Jag skall dock erkänna att betyget var svårt att spika och att jag först tänkte sätta ett lägre betyg eftersom jag onekligen saknar den åtstramande känslan men å andra sidan är resultatet trots allt viktigast så slutbetyget blir ändå högt för det här var verkligen guld värt för min hy.

testpilotsrecension

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s