betyg 1

Gucci i för stor kostym

recension Gucci Guilty Black

Recension av Gucci Guilty Black Pour Homme Edt.

”Livet är spännande och man ska leva det till fullo! Gucci Guilty Black: tillfredsställ dina djupaste önskningar”.

Så låter en textrad komponerad av modehusets skapare och jag önskar innerligt att jag kunde hålla med. Nu kommer ju tiden då det är roligt att leka med olika dofter, testa nyheter och plocka fram kära gamla bekantskaper ur badrumsskåpet. Våren är dofternas årstid!

Gucci levererar dessvärre inte heller denna testomgång något livsbejakande eller spännande nyheter. Vi har känt doften förr. Och tröttnat på den. Guilty Black flirtar här vilt med det orientaliska och i förspelet är det kraftigt blommigt, röda frukter och en ordentlig nypa rosépeppar. Det som vanligtvis kan kännas friskt av frukt och citrus blir i hjärnoten på tok för sött med inslag av hallon, persika, syrén och viol och för tankarna till de äldre utgåvorna av damdoften Opium, tung, söt och alldeles för dominant. I basnoten hittas givetvis patchouli och ambra, som är mer regel än undantag för Guccis dofter.

För mig saknas det lättburna och fräscha och jag kan inte se den man framför mig som med glädje duschar sig med denna svåråtkomliga doft. Väljer jag herrdoft med intensitet går jag hellre till Versace, Dior eller någon annan av konkurrenterna i sammanhanget. Pass på Gucci.

Mitt betyg: 1

groomingbetyg1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s