betyg 4

En klassiker för lyxliraren

2

Recension av Prada Man

Kalla mig galen men det första som slår mig när jag dyker ner i flaskan (inte bokstavligt talat) från Prada är såpbubblor! Om inte mina sinnen helt plötsligt har löpt amok så doftar Prada Man såpbubblor och om det nu de facto är fallet så behöver jag komma fram till om det är en bra eller dålig grej. Inte helt enkelt men jag återkommer i ärendet.

Något man däremot snabbt och enkelt kan konstatera är att Prada Man, inte helt oväntat riktar sig mot lyxlirare. Det ligger ju lite i italienarnas DNA, fullt blås, nytänk och hög prislapp. Denna prisbelönta brygd från 2006 rockar loss på 615 riksdaler för 50 ml i skrivande stund, vilket placerar produkten i den högre prisklassen och därmed också lägger ett visst ok av förväntningar på axlarna.

Flaskan är clean och minimalistisk i glas och silver och det enda som möjligen gör att den sticker ut i badrumsskåpet är att spraypumpen inte är centrerad utan placerad till vänster. Detta lyfter kanske den estetiska profilen men det är tyvärr ingen höjdare ur användarsynpunkt då det blir en onaturlig placering för handen. Problematiken med detta får väl dock sorteras in under fliken ”I-landsproblem” då det inte är något jätteproblem direkt.

2014548_fpx.tif

Men tillbaka till själva essensen och den största anledningen till varför man eventuellt väljer att investera sina förvärvade slantar i en flaska Prada Man, doften. Som jag var inne på, första intrycket är såpbubblor och jag kan verkligen inte förklara varför. När jag tittar på innehållet så innehåller Prada Man mängder av saker men egentligen ingenting som borde generera en doft av såpbubblor. Vi har en rejäl bas bestående av vetiver, neroli, amber apelsinblomma, saffran läder och mocka. Imponerande, jag vet. Mellannoten går inte heller av för hackor och rymmer patchouli, tonkaböna, pelargon, vanilj och myrra och högst upp vilar en härlig toppnot av mandarin, bergamott och kardemumma. Som parfymör kräver det sin man eller kvinna att kunna få alla dessa, överlag individuellt starka element att lira ihop men det måste jag verkligen säga att man behärskar här. Mixen är utan tvivel unik och originell utan att för den sakens skull bli rörig.

Nu har ju Prada Man nästan tio år på nacken men jag skulle ändå vilja säga att den fortfarande känns både utmanande och modern. En stekarklassiker helt enkelt.

testpilotsrecension

Kategorier:betyg 4, parfymer, Prada

Märkt som:, , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s