betyg 4

Dofterna är fina att bära under näsan hela dagen

recension beard balm fit for vikings

Recension av Fit For Vikings Beard Balm.

För ett tag sedan testade jag Fit For Vikings olika skägg- och kroppstvålar och nu har turen kommit till deras Beard Balms. Företagets grundare kommer från Island men är numera bosatt i Norge där jag antar att produkterna är tillverkade. Det är just Island som man hämtat inspirationen till dofterna och produktprofilen. Produkternas svårlästa och svåruttalade namn kommer från den isländska geografin. Skogar, berg och vulkaner mm.

Jag fick med mig en liten burk beard balm hem från World Beard Day i sensomras och jag testade det dagen efter på hotellet. Jag blev glatt överraskad av både doft och konsistens. Jag brukar 8 av 10 ggr använda beard balm till mustaschen numera och endast vaxa vid väl valda tillfällen. Jag tycker balm är ett bra mellanting mellan olja och vax. Den återfuktar och ger lätt stylingeffekt men behöver inte tvättas ur på kvällen då den går in i skäggstråna och huden.

Fit For Vikings balms har genomgående naturliga ingredienser som shea-, mango och kokossmör, bivax, vegetabiliska oljor och eteriska oljor för doften.

Balmen kommer i plåtburkar med skruvlock och är extremt lätt att skrapa upp. Det försvinner nästa mellan fingertopparna vilket tyder på att det inte är särskilt mycket bivax i det. Det är ändå tillräckligt med vax för att ge lite styling.

Jag har testat 4 olika dofter och jag kommer att ge dem varsitt omdöme nedan.

recension fit for vikings beard balm

HERDUBREID

Namnet kommer från ett berg och doften är lite träig med påtagligt inslag av frisk mynta. En mycket fräsch och naturlig doft.

testpilotsrecension

recension fit for vikings beard balm

LJON/LION

Ljón-Lion är ett samarbete mellan Fit for Vikings och The Lions Barber Collective vilket är ett internationellt samgående mellan barberare för att öka medvetenheten om och förhindra självmord. Det var den här jag fick med mig från WBD16 och den är min favorit av de fyra. Doften utgörs av rosenträ, och citrusfrukter.

testpilotsrecension

recension fit for vikings beard balm

JÖKULSARLON

En känd glaciärlagun har fått ge namn åt denna balm och doften är syrlig citron. Väldigt fin!

testpilotsrecension

recension fit for vikings beard balm

HALLORMSTADASSKOGUR

Islands största skog. Den här tyckte jag minst om. Lite för mycket trä för min smak. Den doftar inte illa men jag upplever den som lite frän i doften och tankarna går till träolja.

testpilotsrecension

Överlag så tycker jag väldigt mycket om Fit For Vikings produkter och deras Beard Balm använder jag nästan dagligen. Ett bra alternativ till skäggolja och ett bra vardagsalternativ till mustaschvax. Då jag alltid fönar min mustasch till den form jag önskar så är jag inte så beroende av stadgan i vaxet. Jag upplever att mustaschen mår bra av detta beard balm och dofterna är fina att bära under näsan hela dagen.

Totalbetyg överlag: 4

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s