betyg 4

Minnas farsans gamla pomada

recension pomada

Recension av King Brown Original Pomade.

King Brown Pomade kommer från Australien och är en färsk nyhet för oss svenskar. Med sin ”original pomade” hyllar de en tid då män klädde upp sig oavsett vad de skulle företa sig för dagen. Pomadan innehåller klassiska ingredienser från seklets första hälft och tillför egentligen inget nytt under solen. För dig som använt klassiska märken som Murray’s, Royal Crown eller Black & White känner säkert igen dig. Det rör sig om en petroleumbaserad pomada men den verkar innehålla en större mängd vax vilket gör den något tjockare och klibbigare i konsistensen än ovan nämnda märken.

pomada från australien

Pomadan kommer i en fyrkantig plåtburk med den absolut snyggaste design jag sett på en pomada. Etiketten är tryckt direkt på burken med logon i relief vilket ger ett enormt lyxigt intryck. Den här burken vill man inte slänga bort när den är tom. Den får senare tjänstgöra som ask för plektrum i gitarrfodralet. Det är en sån där ask man vill att ens barn ska hitta i framtiden och minnas farsans gamla pomada.

Doften är mycket angenäm av söt vanilj och tobak. Klassisk och elegant.

recension hårstyling

Det går lätt att skopa upp pomadan ur asken och att applicera den i håret. Det som sticker ut är att den är så pass klibbig att den gör stylingen väldigt lätt trots sin lätta konsistens. Jag tyckte den gjorde sig bäst i väl handdukstorkat hår. Dvs. 95% torrt hår. Jag applicerade ca 4 tumnagel stora klickar jämnt i håret både framifrån och bakifrån och borstade in det med en hårborste innan jag kammade allt bakåt, kammade sidbena och puffade upp en pompadour med en afrokam. Eftersom den är petroleumbaserad är den resistent mot både vatten och svett. Varma sommardagar borde hållfastheten vara något sämre så räkna med att behöva stajla om håret då! Den är inte så lätt att tvätta ur på kvällen. Varken schampo eller balsam fick bort allt till 100% men håret kändes ändå inte så värst klibbigt efter duschen. Ska man ändå ha i mer dagen efter så spelar det inte så stor roll. Huvudkudden hade inga flottfläckar på morgonen i alla fall. Det går att få till imponerande höjd på en klassisk 50-tals pompadour utan problem. En backslick eller sidbena fungerar lika bra. Håret håller sig väldigt bra på plats hela dagen. Om det behövs är det inga problem att stajla om frisyren.

recension pomada

Pomadan ger en medium glans. Håret varken känns eller ser flottigt ut. Jag kanske hade önskat en något högre glans men det hade kanske varit på bekostnad av hållfastheten.

Jag tycker väldigt bra om King Browns Original Pomade. Mycket tack vare den sjukt snygga förpackningen och doften.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s