betyg 5

Skäggtvålar med naturliga ingredienser och en skvätt öl(!)

recension beard soap

Recension av Fit for Vikings Beard & Body Soap.

Strax innan World Beard Day i Stockholm – tidigt i höstas – dök det upp ett nytt skandinaviskt skäggvårdsmärke. Fit For Vikings. En islänning bosatt i Norge står bakom detta företag. Oljor, balms och tvålat finns i produktkatalogen.

Det finns väl en romantisk förkärlek till den nordiske vikingen bland skäggbärare – inte bara i norden utan över större delar av västvärlden. När man kopplar ihop sitt företag med vikingar och det fornnordiska är det lätt att det kan bli lite tramsigt och väl mycket ”fantasy romantik” över det hela. Muskulösa vikingar med flätor i skägget, tve-eggade stridsyxor och sånt. Så är lyckligtvis inte fallet med Fit For Vikings. De har en helt egen produktprofil med smakfulla, vackra flerfärgade mönster på sina förpackningar. En diskret viking i profil och produktnamn hämtade från den isländska geografin (tror jag). Vulkaner, glaciärer mm. De är i vissa fall svåra att uttala.

recension skäggtvålar fit for vikings

Jag har testat fyra tvålar för skägg och hud. Det är kallpressade tvålar, rakt igenom naturliga ingredienser och dessutom en skvätt öl(!)

Jag har använt tvålarna till all form av tvagning. Som kroppstvål i duschen, till huvudhåret, ansiktet innan rakning och för att tvätta mustaschen. De funkar förvånansvärt bra till allt! De rengör skonsamt och både hud och hår känns fräscht utan torrhet efteråt. Skägg och mustasch tenderar att känns väldigt torrt och efter tvätt med rengöringsmedel men dessa tvålar återfuktar väldigt bra. Den där torra och yviga känslan i ansiktshåret infinner sig aldrig. Även huvudhåret känns bra efter tvätt. Inget balsam känns nödvändigt.

Dofterna känns överlag väldigt friska och naturliga. Inga spår av konstgjorda dofter som sticker ut och känns för tunga. Allt ihop doftar perfekt och välbalanserat. Jag ska nu försöka beskriva de fyra dofter som jag testat.

recension beard soap

BÁRDARBUNGA

Kanel, kryddor, lite lakrits med inslag av trä och citrus.

recension beard soap

HVANNADALSHNJUKUR

En lite friskare doft. Citron, trä. Fin på våren.

recension beard soap

HALENDID

Denna har ingen tillsatt doft men doftar ändå svagt från de naturliga oljorna. Svår att beskriva.

recension beard soap

EYJAFJALLAJÖKUL

En riktigt juldoft i min näsa. Kanel och risgrynsgröt med apelsin.

Jag tänker inte välja en favorit för det kan jag inte. Jag gillar allihop. Mitt tips är du köper sk. ”sample pack” med alla tvålarna. Alla funkar lika bra och dofterna är fina allihop.

Tvålen funkar så pass bra till allting så jag kan inte ge den annat än full pott. Jag gillar särskilt att allt är 100% naturligt.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s