betyg 3

Rengör porerna på djupet

peel off ansiktsmask

Recension av Clubman Pinaud Charcoal Peel-Off Mask.

Jag tänkte inleda den här recensionen med att ”set things straight” som de säger. Clubman Pinaud är ett anrikt märke som kom fram som ett arv efter den Franske parfymören och affärsmannen Edouard Pinaud. Märket är dock inte så gammalt som de vill göra sken av. 1810 säger dom. Mina efterforskningar har kommit fram till att Edouard Pinaud inte ens var född då utan kom skrikande till världen ca. 20 år senare. Han gjorde sig framgångsrik med sina parfymer i Paris under 1800-talet med bl.a Lilac Vegetal som finns kvar än idag. Han emigrerade sedermera till USA och själva Clubman kom någon gång på 1940-talet. Clubman är dock onekligen en Amerikansk klassiker vars rakvatten har stått i varenda barberares hylla från Portland, Oregon till Portland, Maine. Det senaste åren har märket utvecklats till en komplett leverantör av produkter med allt från schampo, raktvål till mustaschvax.

Under sommaren har jag testat en produkt från Clubman Pinaud som är helt ny för mig. Det är en peel-off-mask som ska rengöra på djupet, dra ut pormaskar och motverka fet hy.

peel off ansiktsmask

Clubman Pinaud Charcoal Peel-Off Mask kommer i en svart plasttub på 75 ml och innehållet är en kolsvart, seg kräm som ska appliceras på väl valda ställen i ansiktet. Jag upptäckte direkt att den är extremt dryg och appliceras bäst med en spatel (typ glasspinne). Den är ganska svår att tvätta bort från fingrarna när den fortfarande är i flytande konsistens. Jag brukar ta på näsan, pannan och på kinderna. Ett tunt lager ska det med fördel vara. Efter ca. 10 minuter har den torkat så pass att allt kan dras av i ett enda gummiliknande stycke. Jag tycker huden mår rätt bra av den och känns fräschare och stramare. Var beredd på att behöva tvätta bort en del av masken med ljummet vatten då allt inte går att dra bort alla gånger. Jag har använt den ca varannan vecka och oftare än så behöver man nog inte använda den. Eventuella pormaskar dras med och därför lämpar den sig bra för dem med stora porer och problem med detta.

För mig är denna produkt inget direkt måste i badrumsskåpet men den fyller väl sin funktion. För dig som barberare kan det onekligen vara en schysst grej att för att ge din kund det där lilla extra efter en klippningen eller rakning.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s