Övrigt

Den ultimata krämen?

Recension av Egyptian Magic

Egyptian Magic – All purpose healing skin cream är kändisarnas favoritkräm. Madonna, Kate Hudson, Eva Mendez, Oprah, alla använder de och hyllar denna mirakelkräm. Det är i sanning en McGywer bland krämer, den kan göra allt! Den mjukar upp torr hud, ger fukt åt torrt hår, lindrar kliande hårbotten, mjukar upp spruckna läppar och torra händer, nagelband, armbågar och hälar. Egyptian Magic kan dessutom användas på irriterad hud efter rakning, vid solsveda, eksem, utslag och insektsbett.

Den kommer i en extremt trist förpackning, den känns ungefär som vaselin i konsistensen men smälter till en tunn olja vid kroppsvärme. Vid applicering gnuggas krämen alltså lätt mellan handflatorna tills den smält.

Så vad innehåller då en sådan makalös produkt? Är det ett par droppar från ungdomens källa? Har man hittat en magisk formel i Tutankhamons grav? Enligt förpackningen så innehåller Egyptian Magic följande naturliga ingredienser: olivolja, bivax, honungsbipollen och något så fint som royal jelly and that’s it. Det låter givetvis för bra för att vara sant och det är det förmodligen också.

recension allround creme

Nu har jag personligen ingen problemhy, eksem, acne, torra händer eller hårbotten så jag kan tyvärr bara bedöma produkten efter följande kriterier:

Cerat – Krämen fungerar utmärkt och ”reparerar” köldspruckna läppar snabbt och smidigt. Smaken påminner starkt om försvarets gröna. Egyptian Magic (118 ml) kostar 379 kr och ett Lypsyl kostar 29, you do the math.

Ansiktskräm/Nattkräm – Huden känns visserligen mjuk och fräsch men samtidigt lätt oljig och jag har betydligt bättre produkter för ansiktsvård.

Fotkräm – Här funkar det riktigt bra. Egyptian Magic tar hand om trötta och torra fötter på ett förstklassigt vis!

Detta är säkert en kanonprodukt för rätt användare och om du har problem med eksem eller acne och ännu inte hittat rätt produkt så testa för Guds skull. Hela Hollywood backar ju trots allt upp produkten men för egen del blir betyget svagt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s