betyg 4

Quick-Fix

Recension av Peter Thomas Roth Instant FIRMx

För en tid sedan fick jag chansen att prova Peter Thomas Roth’s ögonkräm Instant FIRMx Eye, som blev en mycket positiv upplevelse, och nu var det så dags att testa själva ansiktskrämen i samma serie.

Peter Thomas Roth Instant FIRMx fungerar så att den tillfälligt stramar upp ansiktet på samma sätt som Botox-liknande medel och slätar ut rynkor och ojämnheter, påsar under ögonen med mera. Krämens innehåll består av tre hudåtstramare som tillsammans agerar för att lyfta och släta ut. Dessa är kombinerade med antioxidanter och Pro Vitamin B5, den sista en välkänd viktig agent för att ge näring och fukt åt inte minst mogen hud.

Och nog märkte jag skillnad direkt, även om den inte är lika dramatisk som i fallet med ögonkrämen. Å andra sidan kan det bero på att en ögonkräm är tänkt att verka specifikt på en mindre yta och därmed kanske effekten blir tydligare. Men stramar åt gör den som sjutton; liksom vid appliceringen av ögonkrämen kommer den Botox-liknande känslan där huden stramas åt nästan direkt. Man verkligen känner bokstavligen att krämen går in i huden. Man ska dock komma ihåg att liksom med de flesta anti-agekrämer så gäller även här att verkan är temporär och vill man behålla resultatet så krävs fortsatt användande.

recension quick fix för ansiktet

Viktigt är att man först skakar tuben ordentligt för att ingredienserna ska blandas (något man lätt glömmer bort att göra eftersom produkter i tub av det här slaget sällan brukar behandlas på det sättet – jag har själv missat göra detta åtskilliga gånger). Därefter stryker man på krämen med ett tunt och jämnt lager på valda delar eller hela ansiktet – huden ska vara ren men torr. Sedan gäller samma regel som vid ögonkrämen: nämligen att man under några minuter försöker hålla ansiktet stilla så mycket som möjligt, gärna med ett neutralt ansiktsuttryck, medan krämen torkar – det är under denna torkprocess som det börjar strama åt rejält. Man avslutar så med att om nödvändigt torka bort överflödiga rester av produkten försiktigt genom att badda med lite vatten och sedan klappa ansiktet torrt (inte gnugga febrilt med handduken!).

Är Instant FIRMx så värd sitt pris? Jo det tycker jag nog. Nu har jag inte använt den under så lång tidsperiod ännu, men nog tycker jag att den fungerar minst lika bra som andra på marknaden – i alla fall inte sämre – och den markanta åtstramande känslan gör Thomas Peter Roths FIRMx-produkter unika på ett sätt jag inte erfarit tidigare med andra märken. Jag har även prövat krämer innehållande så kallat ”snake complex” som ligger så nära riktigt Botox man kan komma men jag anser nog att den här krämen är betydligt bättre och tränger effektivare in i huden. Så det får väl anses godkänt, även om det synliga resultatet inte är lika häpnadsväckande som med ögonlotionen.

/TestPilot Glenn, 47 år

2 svar »

  1. Om man baddar bort lilla överflödet ,som är alldeles vitt; så försvinner även effekten.
    Vit men skrynkelfri?
    Vet inte vad som är bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s