betyg 3

Gamla hederliga rakvatten

recension after shave lucky tiger

Recension av Lucky Tiger Aspen After Shave & Bay Rum After Shave.

Turen har kommit till rakvatten. Aspen och Bay Rum. Båda rakvattnet kommer i generösa plastflaskor på 475 ml och flip-korkarna gör dem lätta att dosera i handen innan man blaskar på sig det väldoftande på det renrakade kinderna. Rakvattnet är av den gamla hederliga typen som innehåller alkohol så räkna med att det svider till en del i ansiktet. Har du problem med torr hy så följa upp med Lucky Tigers fuktkräm eller någon anna favorit utan doft!

Alkoholen tar död på bakterier och läker små sår och ger en lätt svalkande känsla. Det som skiljer de båda rakvattnen åt är doften.

testpilotsrecension lucky tiger

Lucky Tiger Aspen After Shave

Blå till färgen och den ser riktigt cool ut i badrummet. Doften är frisk och väldigt old-school utan kännas gubbig på något sätt. Den har en väldigt mild och mjuk doft så fort doften av alkoholen avtar och den kommer inte att vara mer än någon timme max efter rakningen. Detta är inget större minus för min del men jag gillar verkligen den här doften så den hade gärna fått sitta i lite längre. Jag tycker den påminner en del om Yves Saint Lauren Kouros som var en av mina favoriter i äldre tonåren. En klassisk barbershop-doft som passar alla.

testpiloterna

recension after shave lucky tiger

Lucky Tiger Bay Rum After Shave

Jag älskar Bay Rum. Man skulle kunna säga att jag är lite av en Bay Rum-konnäsör då jag testat en hel del olika varianter. Tyvärr är jag inte så förtjust i Lucky Tigers Bay Rum just pga att den inte doftar särskilt mycket som Bay Rum ska göra. Den har en väldigt mild doft som avtar snabbt men och i jämförelse med Clubman som har en stark, söt doft eller Layrite Bay Rum som har en något bränd karaktär är Lucky Tiger rena rama Barnängen. Den doftar inte alls illa men i ett blindtest hade jag nog aldrig trott att det var just Bay Rum. Den doftar ändå helt ok och passar bra när jag rakar mig på kvällen och bara vill ha… något på mig efter rakningen. Kan tänka mig att att den kan göra sig bra som rakvatten i en barbershop också för att ge kunden något fräscht efter en rakning eller klippning utan att doften ska vara allt för påtaglig.

testpiloterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s