betyg 4

Klassiskt hårvatten med lätt stylingeffekt

recension hair tonic

Recension av Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic.

Lucky Tiger har funnits ett tag i Sverige men Beardshop och Grooming.se är nog de första med att ta in ett så komplett sortiment av deras produkter.

För er som aldrig har hört talas om märket så kan jag tala om att vi har att göra med en riktig klassiker här. Precis som Clubman Pinaud så har Lucky Tiger funnits med i många årtionden nu. Om man har en fäbless för märken som Clubman och gillar de där riktiga retro-prylarna så kommer man garanterat gilla Lucky Tiger.

Sagan tar sin början i Kansas City, Missouri någon gång på 1920-talet då en barberare vid namn Benjamin Clarke tog fram ett hårvatten att erbjuda sina kunder efter en klippning och rakning. Hans barbershop blev mycket välbesökt och populär både pga av hans yrkesskicklighet men även för det fina hårvattnet han använde. Benjamin började sälja hårvattnet i sin salong och 1935 var Lucky Tiger ett registrerat varumärke som sålde produkter till barberare över hela Amerika.

klassisk reklam för Lucky Tiger

Det kan ju vara passande att börja recensera Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic med tanke på att det var med den produkten allt startade.

Hårvattnet (eller Hair Tonic som det heter på engelska) kommer i en generöst stor platsflaska på nästan en halv liter (473 ml för att var exakt). Flaskan har den klassiska etiketten med tigern som den haft i sedan starten. Flaskan är försedd med en flip-kork som gör det lätt att dosera i handen och därefter applicera i lätt fuktigt hår efter tvätt.

klassisk reklam för Lucky Tiger

Produkten är tänkt att stimulera hårbotten, återfukta håret och ge en lätt styling-effekt. Den sägs även ge en skön känsla i hårbotten vilket jag inte direkt kan säga att jag märker av. Den innehåller en hel del olja vilket märks tydligt i håret efter en stund. Håret känns en smula flottigt men det kan vara bra för den som har problem med torrt hår och hårbotten. Den höga mängden olja gör att man kan kamma till en klassisk frisyr som håller sig en smula men inte en hel dag (lätt styling alltså). Jag har använt mig av hårvatten regelbundet i ett par år nu och testat en rad olika märken. Lucky Tiger är helt klart den som ger mest styling-effekt tack vare sin större mängd olja. Vanligtvis föredrar jag hårvatten utan olja men nu under vintertid då luften är torr uppskattar jag denna väldigt mycket.

Hårvattnet innehåller även en del alkohol vilket känns på doften till en början. Alkoholen rengör håret och hårbotten medan oljan motverkar torrheten. När doften från alkoholen avtagit efter några sekunder framträder en fräsch, sötaktig Barbershop-doft. Den är svår att sätta fingret på som med de flesta Barbershop-dofter. Jag skulle säga att den doftar lite kryddigt, citrus-aktigt. Lite åt samma håll som Clubman men ändå inte detsamma. Enligt företaget är det i alla fall samma doft sedan 1935 och det är en doft helt i min smak.

recension hårvatten

Slutsummeringen blir att detta är en produkt väl värd att satsa på om du vill ha klassiker i din Barbershop eller hemma i badrumskåpet. Lucky Tiger 3 Purpose Hair Tonic doftar fint och är bra för håret men jag skulle nog komplettera med ett hårvatten till utan olja att variera med om man inte har problem med torrt hår och hårbotten.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s