betyg 2

Doftar helt fantastiskt – men fruktansvärt mycket!

skäggbalsam recension

Recension av Proraso Beard Balm.

Jag tycker det är hur kul som helst att prova nya skäggprodukter, vare sig det är helt okända eller något som alla använder. Denna produkt hade jag personligen inte hört talas om innan, möjligtvis för att det inte är ett skäggbalsam i en traditionell mening.

Balsamo Da Barba från Proraso ser lyxigt exklusiv ut och påminner närmast om en after shave-flaska eller en parfym. Förpackningen är av genomskinligt glas och en ovanlig form, vilket ökar på det förnäma och fina. Det som dock gör att jag inte skulle lägga märke till den i vanliga fall är just formen.

skäggbalsam recension

För det första ser den inte ut som en Beard balm. Varför? Jo, för att den ser ut som en flaska med flytande innehåll, och det är det visserligen, men traditionella beard balms brukar vara fasta och behöva mjukas upp i händerna. Denna påminner mer om ett riktigt balsam man använder när man duschar, även om det ska användas efter duschen. 

Balsamet är som sagt flytande och lätt att få ur flaskan, men någon speciell stadga ger den inte skägget, vilket jag med relativt stor ansiktsbehåring behöver. Dock hintar flaskan om att denna balsam är för kortare skägg, närmare bestämt de första veckorna av skäggväxt, mest för att motverka att det kliar. Men också för att lukta gott och återfukta skägget.

Visst, det funkar med flytande balsam, men mitt skägg spretar iväg åt alla möjliga håll efter bara ett par minuter. Därför behöver jag något starkare. Sen kommer nästa ”problem”, ett visserligen angenämt problem, men ändå ett problem. Detta balsam luktar helt fantastiskt gott, det påminner faktiskt om en lyxig parfym eller fin after shave. Den luktar väldigt manligt, hur man nu förklarar det. Men en sak den också gör är… den luktar fruktansvärt mycket.

Doften är så stark att jag, som vill ha lite mer för att kunna fördela genom hela skägget, nästan måste tvätta ur det efteråt. Jag har testat flera gånger och försökt få rätt mängd, dock har jag haft svårt att matcha tillräckligt mycket för hela skägget, mot den starka doften. Jag tror att denna balsam är perfekt om man har lite kortare skägg, ett nytt skägg som kanske kliar lite och är  i behov av lite återfuktning.

skäggbalsam recension

För mig var denna produkt ingen jättehöjdare och jag tycker inte att den passar min skäggtyp. Dvs runt 20 cm långt skägg eller längre. Balsamo Da Barba från Proraso får 2 av 5 från mig. En tvåa bara för att den luktar faktiskt riktigt jäkla gott, om än mycket.

testpilotsrecension

+ Luktar gott

+ Ser fin ut i hyllan

 

– Ger ingen stadga

– Luktar FÖR mycket

– För rinnig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s