betyg 3

Det blir både ris och ros

IMG_4792

Recension av Ole Henriksen Firm Action Mask

Ole Henriksen är en av Hollywoods mest aktade män när det kommer till ansiktsvård. Han har sedan 70-talet gjort sig ett namn i kändiskvarteren och fått svänga sig med förnäma epitet som ”Facialist to the stars,” ”L.A.’s number one face man” och ”one of Hollywood’s hottest facialists.” Inte så illa pinkat av en dansk som struntade i tråkiga råd, packade väskorna och drog till änglarnas stad med endast kläder på kroppen och en dröm. Han har hela tiden hävdat att om man känner sig fin på insidan så är man även fin på utsidan och det låter ju fint men det går väl inte riktigt ihop med hans produktportfölj som i princip enbart handlar om att ”fixa” utsidan. Det är rynkor här, påsar under ögonen där, hudmissfärgningar osv osv osv.

Hur som helst. Jag har denna månad testat Ole Henriksen Firm Action Mask och det är en ansiktmask med många ansikten om uttrycket tillåts. Man vill ju oftast ha de goda nyheterna först så jag börjar med att hylla fastheten för det här är en mask som sitter. Det sägs att kackerlackor kommer att vara de enda överlevarna efter ett kärnvapenskrig men jag tror även Ole Henriksen Firm Action Mask kommer att klara sig fint. Efter att ha rengjort ansiktet med både cleanser och scrub så strök jag på ett hyfsat tjockt lager av denna lermask och jävlar i min lilla låda vad den torkade fint i ansiktet och det stramade åt så där gott som jag ju vill att en ansiktsmask skall göra. Det skall kännas att det sitter något i mitt ansikte helt enkelt. Efter 10 minuter kunde jag knappt röra käkarna i sidled och efter 20 minuter var det i princip omöjligt att öppna munnen. Enastående! Applåder och ovationer.

unnamed

Innan leran har torkat ser det ut som att jag har vitmålat husfasaden med enbart ansiktet till hjälp

Att tvätta bort den gick snabbt och smärtfritt. Bara skölja i varmt vatten ett par minuter och det är nu riset kommer fram för hur skön masken än är när den sitter på så blir det ingen efterföljande effekt. Huden känns inte återfuktad eller ”lyft” och eftersom den inte innehåller någon kylande ingrediens så blir det inte heller någon uppiggande effekt. Ena stunden är den där, andra borta. That’s it. En annan sak som jag funderar på är solskyddsfaktorn. Det står att den har SPF 15 men den har inget UVA-skydd vilket verkar högst märkligt. Om jag inte helt är ute och cyklar så hjälper väl ingen solskyddsfaktor i världen om produkten inte har UVA-skydd men jag kan ha fel. Jag sätter alltså inte mitt lillfinger på det påståendet.

Det totala intrycket blir i alla fall ljummet. När den väl sitter där så är det en fullpoängare och lite till men efteråt är känslan besvikelse så jag landar i den tråkiga mittfilen men ökar ändå på lite och drar i alla fall till med en stabil trea i slutbetyg.

testpilotsrecension

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s