betyg 3

Klibbigt nog för att hålla alla strån på plats

recension noberu mustaschvax

Recension av Nõberu Moustache Wax – Light Hold.

Då var det dags att testa ett nytt mustaschvax igen. Den här gången är det svenska Nõberu Moustache Wax Light Hold som står på tur. Som namnet antyder är det fråga om ett lättare vax. Jag har tidigare testat deras hårda vax som gav en enormt hög stadga. Det senaste halvåret har jag mer och mer gått ifrån att använda vax. Numera brukar jag oftast bara föna till önskad form och använda mig av beard balm för att få en lite fylligare look på mustaschen. Dessutom har jag tröttnat lite på att stå i badrummet och tvätta ut vaxet varje kväll. Ett hårt vax kräver ju en del möda att få ur. Vissa dagar vill jag ändå vaxa – särskilt när man ska någonstans där man vill se extra prydlig ut.

recension noberu mustaschvax

Nõberus vax kommer i en liten rund plåtdosa på 30 ml och är väldigt lätt att få upp ur burken och att applicera. Det sprider ut sig väldigt bra helt utan att klumpa. Doften på just detta vax är Amber & Lime. En väldigt fräsch och ren doft som borde passa de flesta. Vaxet innehåller lanolin – dvs. ullfett från får. Lanolin har en utmärkt förmåga att mjuka upp och vårda både hud och hår. Tyvärr så tar doften från lanolinet över en aning för mycket. Det doftar inte alls illa men det har ändå en tydlig doft fårull. Detta kan jag absolut leva med men jag hade gärna haft en tydligare doft av Amber & Lime. Jag har känt den doften i andra produkter från Nõberu och jag tycker väldigt mycket om den.

Vaxet finns även i doften Sandalwood om man föredrar det.

recension noberu mustaschvax

Trots att vaxet är så pass mjukt så är det ändå klibbigt nog för att hålla alla strån på plats. Det är alltså avsevärt mer hållfast än beard balm men mycket lättare att applicera än många andra hårda vax som måste värmas upp innan applicering. Jag tycker Nõberu har lyckats väldigt bra. Lanolinet är ett plus då jag vet att det är bra för håret och huden. Tvätta ur gör du enklast med några droppar olja som masseras in och därefter torkar av med hushållspapper. Om man vill få det riktigt rent från vax så ta lite skäggschampo och varmt vatten också.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s