betyg 3

En riktigt trevlig aftershave tonic

recension after shave

Recension av Mondial Nobilis After Shave Lotion.

Historien om Mondial börjar i Florens, Italien redan 1908. Företagets grundare och förfader till dagens ägare av företaget hyste en stor passion för rakning och att ta hand om sitt personliga yttre. Där började han, i sin lilla hantverksbod i Florens centrum, att producera sina första mästerverk, sina extraordinära rakborstar, helt och hållet för hand med stor skicklighet och precision. Han utvecklade en allt större hantverkskännedom om material och råvaror allt eftersom tiden gick. Hans förmågor började bli kända världen över, och många prestigefyllda namn utomlands började lägga beställningar hos honom.

Idag har Mondial även ett brett sortiment av raktvålar och rakvatten i de mest fantastiska dofter man kan tänka sig. Det italienska känslan för god smak och elegans genomsyrar varenda produkt.

Mondial Nobilis är en riktigt trevlig aftershave tonic. Doften utgörs i första hand av citron, lime och lavendel. Både den fräscha citrusdoften och lavendeln dröjer kvar ganska lång tid efter rakningen vilket gör den till ett alternativ till cologne eller parfym. Vill man dock applicera en annan doft efter rakningen så kommer den att krocka med Nobilis. Förutom lime, citron och lavendel finns mysk, svartpeppar och trä med i botten vilket gör den något mörkare.

Mondial Nobilis After Shave

Detta är en så kallad splasch med alkohol så den läker små sår och drar samman huden efter rakningen. Den har ingen direkt kylande effekt men den känns ändå skön mot huden och jag har inte upplevt något direkt behov av fuktkräm efteråt.

Mycket snyggt och elegant förpackad och flaskan innehåller 100 ml. Den hamnar inte på nån topplista men helt klart godkänd.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s