Övrigt

För tunt hår och välkammad frisyr

recension hårkräm

Recension av White Horse Hair Control Cream.

White Horse är helsvenskt med ursprung från att ha tillverkats i Parfymeri Segers lokaler på Karlavägen i Stockholm. I början av 60-talet var White Horse den dominerande herrserien på svenska marknaden och den enda kompletta med produkter som Hair Cream, After Shave Lotion, El Shave, Hair Creme, Schampo, Deodorant, Rakcreme, Tvål, Raktvål, Brillantine och Balsam.

recension hårkräm

Jag har fått White Horse gamla hederliga hårkräm att testa och jag vet inte riktigt om jag kan ge den en rättvis bedömning. Jag har ganska tjockt hår och brukar använda pomador med hög stadga för att kunna kamma håret på sidorna riktigt platt bakåt. Uppe på huvudet brukar jag kamma till och puffa upp en typ av pompadour /rockabilly-frisyr.

White Horse hårkräm kommer i en blå metalltub med vitt plastlock. Doften är en riktigt fin och elegant herrdoft som påminner om deras rakvatten men har en något friskare ton. Krämen är vit och väldigt mjuk. Den appliceras och kammas mycket lätt in i håret. Jag kände direkt att jag hade för tjockt hår för den här krämen. Den ger ingen direkt stadga utan mer en ”vattenkammad” och glansig stil. Jag kan tänka mig att den passar bra till dem som har lite tunnare hår och vill ha en välkammad frisyr eller för att få lite mer glans och kontroll på yvigt och torrt hår. Den stelnar inte så det går lätt att kamma och styla om håret under dagen.

recension after shave

Krämen är vattenbaserad och sköljs lätt ur i duschen. Ja, vad ska man säga? Ingen produkt för mig och min frisyr men den funkar säkert bra för dem som har behov av en lättare kräm.

Mitt betyg blir därför bara en 2:a

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s