betyg 3

Jättebra – men tillför inget nytt…

Recension av Gillette Fusion Proglide with FlexBall.

Uppfinningsrikedomen hos folket på Gillette har ingen gräns. Nu har det gjort det igen! Uppfunnit hjulet ännu en gång! En gång i tiden tog de fram den klassiska säkerhetshyveln bestående av ett enda utbytbart dubbelrakblad. Den modellen använder jag personligen och trivs med väldigt bra. Den är både snygg och enkel att använda. Bladen räcker länge och är billiga att köpa. Numera kostar de moderna rakbladen från Gillette en smärre förmögenhet och varar max några dagar om du rakar dig dagligen.

recension gillette flexiball

Hur är den nya hyveln då? Den är jättebra! Bladen rakar supernära huden med sina 5 blad och den rörliga ”FlexBall” gör att hyveln glider lätt över halsen och kinderna. Som en Formel 1 på banan. Frågan är om detta verkligen var nödvändigt? Behövde jag detta? Min säkerhetshyvel rakar lika bra fast jag får dra lite mer försiktig och fler gånger. Jag har inte så bråttom i badrummet och de extra sekunder jag tjänar med denna FlexBall känns som de kvittar. Designen i sig är nog fin om man gillar denna stil. Personligen vill jag ha klassisk design.

Gillette har alltid gjort väldigt bra produkter. Hyveln är superbra, bladen är superbra men den tillför inte något särskilt nytt under solen. Behöver du en ny hyvel och tycker att denna är fin så är det ett bra köp. Har du en hyvel sedan innan som du är nöjd med behöver du inte köpa den här. I mina ögon är det bara ännu en variant, ingen egentlig uppgradering.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s