Övrigt

Riktigt klassisk ”gubbdoft”

recension after shave

Recension av White Horse After Shave Lotion.

White Horse är helsvenskt med ursprung från att ha tillverkats i Parfymeri Segers lokaler på Karlavägen i Stockholm. I början av 60-talet var White Horse den dominerande herrserien på svenska marknaden och den enda kompletta med produkter som Hair Cream, After Shave Lotion, El Shave, Hair Creme, Schampo, Deodorant, Rakcreme, Tvål, Raktvål, Brillantine och Balsam.

recension after shave

White Horse är helt klart ett stort stycke svensk groominghistoria och deras hårkräm har funnits på marknaden i alla tider. Nu har även rakvattnet gjort comeback och jag var extremt nyfiken på att testa den.

Flaskan på 100 ml kom i en elegant liten röd och vit papplåda och flaskan pryds av en liten röd etikett med den vita hästen på. Direkt ur flaskan doftar White Horse väldigt likt Old Spice vilket gjorde mig en aning besviken. Jag är nämligen inte så förtjust i Old Spice. Den känns lite för sötsliskig och dominant för min smak. Rakvattnet innehåller äkta rosenolja och den doften kan man ganska lätt uppfatta. Doften är en stark och riktigt klassisk ”gubbdoft”. Den känns elegant och tankarna går till svunna tider och välkammade män med sidebena och tjocka glasögonbågar.

recension after shave

Jag vill så gärna tycka om det här rakvattnet men det gör jag inte. Jag brukar ju gilla gamla klassiska produkter. Den är inte dålig på något sätt men den känns för söt och tung för min smak. Den doftar bättre ur flaskan än efter applicering. Min sambo bad mig att aldrig använda den mer. Jag hade den ändå några dagar i rad för att se om kärlek kunde uppstå. Men det gjorde det inte. Jag kan tänka mig att ge bort den i present till någon äldre herre i bekantskapskretsen som eventuellt minns den från sin ungdom.

Jag tycker ändå det är kul att White Horse kommit tillbaka och att den tillverkas i Sverige.

recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s