betyg 3

Mycket hög kvalitet

recension raktvål mondial 1908

Recension av Mondial 1908 Classic Shaving Cream / Soap.

Tre stycken raktvålar dök upp för en tid sedan och dessa har testats flitigt. För er som inte känner till Mondial 1908 sedan tidigare kan jag kort sammanfatta en företagspresentation. Det är ett italienskt märke med hela fyra generationer bakom sig. En titt på deras produktsortiment visar ett stort utbud av fina rakborstar, massor av raktvålar och rakvatten mm.

Raktvålarna från Mondial håller genomgående en mycket hög kvalitet. De är lätta att löddra och ger ett fullgott skydd och glid vid rakningen. Jag har klarat mig helt ifrån irritation och varje gång jag testat dem. En viss torrhet blir det dock i huden men det kan lika gärna bero på väder och vind. Burkarna som jag har testat är sk. travel-packs på 75 ml. Smidiga att ta med på resan och billiga nog för den som vill testa några olika dofter innan man köper en stor burk. Priset ligger några kronor över hundralappen.

recension rakkräm

Mandarino e spezie

Den här klassas egentligen som rakkräm om man ska vara petig men den är inte så mjuk att den går att smeta in som en rakkräm på tub. Den löddras på samma sett som en hård raktvål. Namnet skvallrar om att det rör sig om en citrusdoft från mandarin. Jag upplever dem som ganska blommig och söt med en viss friskhet. Vid blindtest förs tankarna lite till tuggummidoft. Mycket fin doft men inte någon favorit.

testpilotsrecension

recension raktvål

Zagara

Vad zagara är fick jag googla lite på. Enligt bilden ser det ut som en apelsinblomma och det verkar stämma bra. Den här är mer som en hård raktvål men den är lika lätt att löddra som rakkrämen. Tvålpucken går även att ta ur burken om man önskar att löddra den i en rakmugg eller dylikt. Den doftar apelsinblomma såklart men jag anar en väldigt ren och frisk ton mitt i allt det söta. En riktig fin sommardoft med en känsla av hav och stränder.

testpilotsrecension

recension rakkräm mondial

Tabacco Verde

Här har vi en rakkräm åter igen. Doften utgörs av gröna tobaksblad, inte alls att förväxla med torkad tobak på något sätt. Doften är söt, blommig men fräsch. Inte så stark. Den mest maskulina av de tre.

testpilotsrecension

recension raktvål mondial 1908

Samtliga av dessa tre tvålar har en unik doft som jag inte kan erinra mig att jag känt från någon raktvål innan. Dofterna är komplexa i sin sammansättning vilket gör att de känns spännande. De passar bra med de flesta typer av aftershave då doften inte sitter i efter rakningen utan mer ger en skön upplevelse under själva rakningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s