betyg 4

Prisvärt startpaket för den skäggnyfikne

Recension av Percy Nobleman Beard Starter Kit

Är du nybörjare på det här med skägg? Kanske står du i valet och kvalet, kommer du verkligen att kunna bära upp ditt skägg? Eller så är du bara osäker på vad som passar just dig. Du vet helt enkelt inte om du vill lägga mellan en femhunka och en tusing på ett riktigt bra skäggschampoo och olja. Vi har alla varit där någon gång i livet. Skall vi köpa grisen i säcken eller inte och det är en känsla som kan frambringa mycken ångest hos även de mest luttrade av skäggfarbröder men Percy Nobleman har lösningen för dig. Ett prisvärt startpaket för den skäggnyfikne.

Percy Nobleman vann så sent som förra året priset för bästa varumärke (Grooming Awards) med motiveringen ”Ett välklätt brittiskt varumärke som erövrat världen och numera även Sverige med kvalitetsprodukter för skägg och styling. En egen serietidning fulländar story telling konceptet!” och vi testpiloter har väl nästan hjulat av lycka när vi har testat allt från hårvax till parfym men det är trots allt i skägg och mustaschbranschen Percy är som allra störst. Därför är det med stor glädje jag kan konstatera att man faktiskt kan få ett smakprov för under tvåhundra spänn. Percy Nobleman Beard Starter Kit innehåller ett skäggschampoo och ett oljebaserat skäggbalsam i flaskor på 30 respektive 10 milliliter.

Skäggschampoot är en småtrevlig bekantskap som gör sitt jobb. Skägget blir både rent och väldoftande, om man med väldoftande menar sågspån vill säga. Det inget att försöka sticka under stolen med, Percy Nobleman Beard Wash doftar oerhört intensivt och gamla minnen från träslöjden gör sig plötsligt påminda, på gott och ont. Den innehåller enligt uppgift även kokos men den har jag svårt att identifiera vilket är lite synd kan jag personligen tycka då det hade balanserat upp den tunga trädoften. Tvätta skägget med en liten skvätt schampoo och följ upp med nästa produkt.

Percy Nobleman Beard Conditioning Oil Scented är som en våt dröm. Den har en fantastiskt härlig doft från ett gäng olika naturoljor såsom argan, jojoba, avokado och mandelolja och konsistensen är ren perfektion. Produkten är inte för rinnig och den är inte för flötig. Den är superenkel att dosera och sen ligger den helt enkelt där i skägget och gottar sig en hel dag vilket gör att du både doftar gudomligt och kan ståta med ett välmående och mjukt skägg.

Även om det är oljan som är den stora stjärnan här så kan jag ändå varmt rekommendera Percy Nobleman Beard Starter Kit för den som känner sig lite osäker och gärna vill prova sig fram utan att för den sakens skull bränna ett stort hål i plånkan. Paketeringen är dessutom oerhört gynnsam för den som är ute och reser och inte vill fylla hela necessären med stora flaskor. Jag var på semester i somras och kitet täckte nästan exakt på millilitern mina behov under 10 dagar och höll dessutom måttet i 33 graders värme och 80 % luftfuktighet. Well played Percy! Och du, just nu bjuckas det också på två stekheta nummer av Percy Nobleman Comics när man köper ett kit. Bara en sån sak.

testpilotsrecension

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s