betyg 5

En perfekt vildsvinsborste

recension rakborste bristle brush

Recension av Proraso Shaving Brush.

Om man – som jag – nördat ner sig rejält i traditionell rakning blir det lätt att man samlar på sig en massa olika rakknivar, traditionella säkerhetshyvlar, tvålar och rakvatten mm. Just rakborstar är något som många lägger många sköna hundralappar på. Det finns ju allt mellan enkla vildsvinsborstar för 100 kronor till sk. silver tip badger (grävling) som kan kosta upp emot tusenlappen. För min del har jag hållt i plånboken när det kommer till rakborstar. Jag har testar dyra fina borstar som är så mjuka som änglahår men har ofta inte tyckt att priset stått i direkt relation till vad man faktiskt får ut av produkten. Så länge borsten funkar bra, ger ett bra lödder, är bekväm att hålla i och ser fin ut har jag varit nöjd. I Prorasos borste (tillverkad av Omega) har jag hittat alla dessa egenskaper.

Det är en stor och rejäl borste med vildsvinshår vi har att göra med. Borsten kan till en början kännas lite styva men de mjukas upp ju mer man använder den. Just styvheten i borsten (”backbone” som vi brukar säga) gör att den löddrar hårda tvålar väldigt enkelt och effektivt. En riktigt, riktigt mjuk borste må kännas skön mot ansiktet och ha en bättre uppsugningsförmåga men vildsvinsborsten blir med tiden riktigt mjuka de också. Är borsten för mjuk och saknar sk. bra ”backbone” är det lite svårare att löddra en hård tvål. En avgörande faktor är hur pass tätt packad borsten är och Prorasos svinborste är väldigt bra på denna punkten. Jag har testat andra svinborstar som inte varit lika tätt packade och de har inte funkat alls lika bra.

recension rakborste vildsvin

Borsten är som sagt stor och lång vilket gör att den rymmer mycket lödder. Fullt tillräcklig för en 3-pass rakning. Handtaget är av kromad plast och ergonomisk och skön att hålla i.

Jag har verkligen inget att anmärka på. Priset är bra, borsten funkar perfekt och är snygg och stilren. Det är inte konstigt att den är och har varit en favorit bland professionella barberare i Italien i många år. Jag skulle utan att tveka kunna klara mig med bara denna borste för resten av livet utan att behöva känna behov av att hitta något bättre. Smaken är såklart olika men för min del är Proraso (eller Omega) vildsvinsborste perfekt.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s