betyg 5

Äntligen!

recension proraso after shave sandalwood

Recension av Proraso Sandalwood After Shave Lotion.

Julen kom tidigt i år. Redan i augusti för att vara exakt. Om du har läst mina tidigare recensioner av Prorasos produkter så vet du hur varmt de ligger om mitt hjärta. Förutom enastående egenskaper, doft, produktdesign, historia och tradition så är de bland de allra mest prisvärda du kan införskaffa till ditt badrumsskåp! Deras tvålar och rakkrämer ligger båda under 100-lappen och räcker i evigheter. Rakvattnet ligger strax under 150:- och är även de väldigt dryga med fantastiska dofter och egenskaper.

recension proraso after shave sandalwood

Proraso har i sitt sortiment 3 stycken huvudlinjer. Likt den Italienska flaggan är de Röd, Grön och Vit. Alla dessa har var och en tvål, rakkräm, pre-shave och aftershave. Alla utom den ”Röda”. Detta har både jag och andra rakentusiaster förbryllats över under lång tid. Den röda linjen doftar sandelträ och tvålarna innehåller sheasmör. I höstas skrev jag ett mail till Proraso i Florence och undrade just varför den ”röda linjen” saknade en aftershave och om det kommer att komma någon inom snar framtid. Svaret jag fick var att de ”i dagsläget inte hade några planer på att ta fram en sådan”. Men det var visst en på gång i alla fall för i våras dök den upp! Sandalwood Aftershave Lotion! Äntligen!

recension proraso after shave sandalwood

Med skyhöga förväntningar testade jag den för första gången i förra veckan. Förväntningarna uppfylldes till 100%. Doften är exakt som tvålen och krämen. Varm sandelträ. Doften är inte inte alls påträngande eller tung utan elegant och mild. Efter några sekunder blommar doften ut i något som påminner om rökig maltwhisky innan den lägger sig lite smått och man doftar fin herre för några timmar. Aftershaven innehåller alkohol men även mjukgörande ingredienser vilket båda läker småsår, lugnar huden och återfuktar fint. Huden känns fräsch, sval och mjuk.

recension proraso after shave sandalwood

Jag tänker inte spara på 5-poängen här. Proraso har kommit med ett nytt mästerverk som endast kostar 149:-

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s