betyg 4

En påtaglig vårdande effekt

recension floid after shave balm

Recension av Floïd After Shave Balm.

Floïd är ett spanskt märke som startade redan 1932. Vad jag har förstått är de ganska stora i Spanien med omnejd men tyvärr inte lika vanligt förekommande här uppe i norr. Jag har tittat igenom deras sortiment och det verkar bestå av mestadels aftershave i olika varianter. Den enda raktvål jag kunde hitta var av typen på sprayburk – som jag själv testade för ett tag sedan.

Den här gången är det deras aftershave balm som ska testas. Balm är inte något jag vanligtvis använder men de senaste veckorna har huden känts extra torr efter rakningen pga årstiden så nu har den använts mer frekvent. Floïd After Shave Balm kommer i en plasttub på 125 ml och är helt alkoholfri. Balmen har en mycket lätt konsistens och går snabbt och lätt in i huden utan kladd eller oljig känsla efteråt. Senast jag använde den hade jag lite lätt irritation i huden och jag upplevde en påtaglig vårdande effekt. Irritationen lugnade snabbt ner sig och huden kändes snabbt återfuktad och fräsch.

floid klassisk rakning

Det som sticker ut mest är doften och den kan vara en vattendelare för somliga. Doften är relativt stark och har en lite lätt kemisk karaktär. Doften är dock påtagligt maskulin med noter av barrskog och kanel mm som sitter i ganska länge och har en tendens att krocka med andra dofter från Edt eller parfym.

Jag gillar doften väldigt mycket så jag välkomnar att den sitter i ett tag. Doften känns genuin och gammaldags helt i min smak och kan inte direkt jämföras med någon produkt jag tidigare testat.

En prisvärd spansk klassiker med en riktigt manlig doft och som ger en mycket skön avslutning på rakningen under kalla och ruggiga höst- och vinterdagar. Rekommenderas varmt!

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s