betyg 4

Italiensk klassiker med modern touch

image

Recension av Proraso Shaving Cream Aloe Vera & Vitamin E 

En testvinnare och klassiker. Nu skulle även jag få chansen att prova den hyllade italienska rakkrämen som mina testpilotskollegor har ärat så det gångna året. Som högst sporadisk skäggbärare har jag inte hela historiken bakom detta anrika märke men det syns ju direkt på förpackningen att det här är barberarporr. De snedställda ränderna, färgkompositionen, typsnittet. Ja, det mesta talar ju för storslagen vintage-känsla.

Proraso Shaving Cream finns i flera olika utföranden där innehåll och doft skiljer sig åt. Jag fick ”den blå” på mitt ansvar. En klassisk rakkräm anpassad efter vårt moderna hälsofokuserade samhälle då den ståtar med både Aloe Vera och E-vitamin. Jag kan inte tänka mig att de gamla barberarna i Florens brydde sig nämnvärt om att Aloe Vera lugnar huden och att vitaminer bekämpar radikaler. Nej, så länge kunden inte fick sin hals avskuren kunde de nog inte bry sig mindre. Men det var då och nu är nu och tack och lov har vi lite högre krav på innehåll och verkan så här år 2016. Proraso Shaving Cream Aloe Vera & Vitamin E är till exempel helt naturlig och använder varken parabener eller artificiella ämnen vilket är bra för både naturen och människan.

best-shaving-cream-for-men-1130x570

Det här är givetvis en produkt som skall användas på det klassiska viset, med rakkniv och rakborste. Tack vare glycerin glider rakkniven (eller hyveln) friktionsfritt och smidigt över huden och redan i små mängder, ett par centimeter bara är det enkelt att arbeta upp ett rikligt lödder som luktar fräscht av Aloe Vera med en hint anis. Det här är säkert en smaksak och jag kan själv tycka att doften är något för intensiv och därmed tar udden av andra eftervårdsprodukter, ett klart minus. Metalltuben kommer förmodligen att räcka i månader och då priset i skrivande stund ligger på 79 riksdaler känns det som en mycket prisvärd produkt. Nu kan jag dessvärre inte jämföra med övriga produkter från Proraso i segmentet men ”den blå” varianten kan definitivt rekommenderas om du är sugen på rakning med en känsla av svunna tider men inte vill kompromissa med hälsa och miljö.

groomingbetyg4minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s