betyg 4

Barberardröm med vintagekänsla

Recension av Proraso Shaving Cream Eucalyptus & Menthol.

Rakning är för de flesta kanske mer av ett ”nödvändigt ont” än en skön upplevelse, så även för mig. Att raka sig är allmänt tråkigt, gör ibland ont, sliter på huden, och ofta är det sura pengar man behöver lägga ut på dyra rakhyvlar och rakskum/gel. Men skäggtrenden verkar ha kommit för att stanna och nya produkter kommer i rasande takt kanske jag får lov att tänka om.

recension rakkräm

Ett första steg är att testa en riktig rakkräm, denna gång från Proraso – Shaving Tube Eucalyptus & Menthol – som enligt gammal, klassisk tradition lanserar rakprodukter med exklusiv karaktär och enligt konstens alla regler. Bara den supersnygga förpackningen står i en klass för sig och för tankarna till de sydeuropeiska gamla barberarsalongerna, doft av cigarrer och cologne. Rakkrämen är enkel att använda och saknar man en rakskål trycker man enkelt ut ett par centimeter kräm i handen, tillsätter lite vatten och arbetar upp ett skum. Sedan är det bara att raka som vanligt.

Proraso har den goda smaken att varken använda parabener eller artificiella ämnen och generöst med glycerin glider rakhyveln lätt och nära vilket gör rakningen mer behaglig. Fler verksamma och sköna ingredienser i rakkrämen är vegetabiliskt stearin och eukalyptusolja som ger en följsam, len konsistens och inte minst den goda doften. Det är svårt att stå emot inspirationen till att uppdatera sina rakprodukter efter att ha använt rakkrämen och jag tror att med en bra rakborste och en snygg rakskål blir hela upplevelsen kanske både skönare och roligare?

Mitt betyg:

testpilotsrecension

+ fantastisk vintageförpackning

+ mycket bra pris

+ fin doft och skön konsistens

+ ger en skön och mjuk rakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s