betyg 3

Ladies – there are still gentlemen out there!

recension shaving foam floid

Recension av Floïd Shaving Foam.

Floïd är ett spanskt företag inom rakning- och hårvårdsprodukter med anor tillbaka till 1932. Med sina slogans som ”First I perform – then I demand” eller ”I can loose everything except my honour” har de producerat produkter för ”riktiga män” i över 80 år. Kan det bli mer klassiskt än så?

floid shaving

Jag har under ett antal veckor varvat mina rakningar med något – i klassisk våtrakningskretsar – så ovanligt som rakskum på burk. För folk som nördat ner sig totalt i klassisk rakning med kniv eller säkerhetshyvel, med dubbelrakblad – är skum på tub ett stort tabu. Riktigt raktvål ska det vara! Med borste och vatten. Det var därför lite extra kul att få testa ett klassiskt rakskum igen och kanske slå hål på några fördomar. Den stora majoriteten av män i världen använder ju trots allt rakskum eller gel på burk. Det är ju det som finns i affären.

floid shaving

Floïd Shaving Foam är ett mycket rikt och krämigt lödder som applicerar bäst på vått och noga rengjort ansikte. Appliceras det på torr hud blir det lite torrt och flyktigt och ger inte det där riktiga skyddande glidet som är viktigt för att rakningen ska bli njutbar. Skummet doftar gott. En gammal hederlig herrdoft kort och gott.

recension shaving foam floid

Mycket enklare än så här kan det ju inte bli. Man slipper stå och veva med en rakborste som blötlagts i rakmugg 10 minuter innan rakningen. Det är bara att spreja ut i näven och gno in. Nu tillhör jag den där skaran ”nördar” eller entusiaster – som jag hellre kallar det – som gillar att rakningen får ta sin tid och göras noggrant. Skummet funkar dock helt OK. Jag blev slätrakad och fick ingen irritation i huden efteråt. Värt att påpeka är dock att förarbetet – som att duscha och tvätta ansiktet noga innan – spelar en betydande roll i sammanhanget.

floid shaving

Har man ont om tid eller om man föredrar rakskum framför tvål och vill ha ett lite roligare alternativ till den gamla vanliga Gilletteburken från ICA eller Coop så är ju detta klockrent. Burken är snygg att ha i badrummet och ger ett lödder och en rakning som funkar utmärkt. Jag har inget att anmärka på.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s