betyg 3

Mycket väsen för ingenting

Recension av Gillette Proglide Flexball

20150404_1336281

Undrar hur många olika rakhyvlar från Gillette man har testat genom åren egentligen. Jag har inte räknat men det är rätt många det. Dock är det få som verkligen lämnar något bestående intryck. Jag menar, det är verkligen inte mycket som skiljer dem åt. Jag kommer ihåg vilken revolution det var när Gillette Mach 3 lanserades i slutet av 90-talet och då var det verkligen någonting nytt. En hyvel som skingrade agnarna från vetet och levererade en rakupplevelse utöver det vanliga. Nu känns det som om att varje gång jag kliver in i butiken för att köpa nya blad till min nuvarande hyvel så har det släppts en ny variant.

Den här gången heter den Gillette Proglide Flexball, eller egentligen heter den Gillette Fusion ProGlide with FlexBall™ Technology men det namnet skall jag bespara er och bygger på en teknologi där huvudet är mer rörligt. Denna innovation skall självklart ge en närmare och mer precis rakning, det skall alla nya hyvlar men den skall också bidra till att man inte längre behöver göra grimaser under rakningen. Ni vet, när man står som ett fån och gapar och rör käkpartiet framför badrumsspegeln för att kunna komma åt så bra det bara går. Enligt Gillette själva är detta den största tekniska nyheten inom området sedan introduktionen av fem blad, som för övrigt också var just Gillettes senaste stora innovation. Så what’s the big deal? Som sagt, huvudet på hyveln kan röra sig. Det kan de flesta på marknaden men Gillette Proglide Flexball kan röra sig mer. 200 miljoner dollar har man lagt ner på marknadskampanjen och på ett sätt är Gillette lite som rakhyvlarnas Samsung. Det är ”Go big or go the fuck home!” Det sparas sannerligen inte på krutet och det är nästan så att jag redan innan jag har packat upp vet att det här är det senaste, häftigaste och bästa jag kan köpa för pengar.

Med stapplande nervösa steg gick jag mot badrummet. Jag skulle snart få vara med om det största som hänt rakningen sedan 1998. Hyveln vilade tungt i handen och likt en Tors Hammare vibrerade den och ville slita sig ur mitt grepp och flyga iväg. Nej, så var det givetvis inte. Efter en tids användande kan jag istället konstatera att det inte riktigt är lika häftigt och bra som hjärntvätten vill få mig att tro. Det är en rakhyvel som är helt okej men den har inte fått mig att ramla av stolen eller att ringa runt till hela min bekanskapskrets och skrika ”NI MÅSTE KÖPA DEN HÄR!” Jag har heller inte öst superlativ över produkten i diverse sociala medier. Den är helt enkelt inte värd den uppmärksamheten.

Die-Flexball-Technologie-des-neuen-Gillette-ProGlide-Power

Jag rakade mig och när jag var klar hade jag mindre ansiktsbehåring än tidigare så det var ju bra. Hyfsat väntat dock. Jag hade också skärsår vid ett par tillfällen och jag kom på mig själv med att stå och göra grimaser för att kunna komma åt ordentligen, möjligen något färre men visst var de där, precis som vanligt. Gillette Proglide Flexball öppnade inte himlaporten, änglar sjöng inte i kör och manna föll inte från skyn.

Är den värd ett köp? Visst, behöver du köpa en ny hyvel så kan du lika gärna köpa Gillette Proglide Flexball. Den ligger bra i handen, är gedigen och funkar bra men du behöver definitivt inte slänga ut din gamla hyvel bara för att Gillette vill få dig att tro det här är det största som har hänt rakningen sedan introduktionen av fem blad.

testpilotsrecension

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s