betyg 3

Anar lite lavendel och piptobak?

recension skäggvax

Recension av Reuzel Beard Balm.

Holländska Schorem Barbers – männen bakom Reuzel – har pumpat ut lite nyheter. Den här gången är det deras skäggvax som ska synas under luppen. Rezuel har ju satt sitt namn på kartan med sin eminenta pomada och har hittills hållt väldigt hög kvalitet på sina produkter.

Detta skäggvax (eller ”beard balm” om så vill) är baserad på bivax med sheasmör och arganolja och ger därmed lite mer stadga och fyllighet till skägget (eller mustaschen i mitt fall.)

Det är lätt att skrapa upp ur burken och lätt att applicera. Det smälter lätt mellan fingertopparna och kan enkelt borstas eller kammas in.

recension skäggvax

Själva burken är oerhört snyggt designad med den klassiska illustrationen av piraten Edward Teach – eller ”Svartskägg” som han också kallades. Enligt legenden satte han brinnande bloss i sitt hår för att göra ett mer dramatiskt och skrämmande intryck när han anföll ett hjälplöst handelsfartyg på Karibiska havet.

Doften på vaxet är lite svårplacerad. Jag tror mig kunna ana lite lavendel och piptobak (?) tillsammans med den naturliga doften från bivaxet och sheasmöret. Den är lite söt men ändå maskulin. Den liknar direkt inget jag känt tidigare i någon produkt och den känns ok ha ha under näsan en hel dag. Den tenderar dock att upplevas som lite plastig och småtrist efter ett tag vilket drar ner helhetsbetyget.

Jag har personligen gått mer och mer ifrån hårt vaxad mustasch och kör nu en mer naturlig stil. Reuzel Beard Balm känns som ett bra alternativ till skäggolja då den ger lite mer stadga och fyllighet.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s