American Crew

I klenaste laget

american_crew503_l

Recension av American Crew Alternator

American Crew Alternator är en hårspray som enligt uppgift skall skilja sig från andra produkter på marknaden. Ni vet ju hur de flesta hårsprayer funkar eller hur? Nu finns det givetvis olika varianter på marknaden men storsäljarna är ändå de märken med fast stadga. På en femgradig skala ligger de på 4 och 5. Det är inga nyheter, så har det sett ut sedan urminnes tider och produkter som gör håret så hårt att man nästan kan bryta av det återfinns i de flesta svenska hem. Proffs Hårspray någon? Man vill liksom inte riskera att gå ut i det härliga svenska klimatet med ösregn och stormvindar utan att vara så rustad man bara kan. Man duschar i en hyfsad mängd freon och sedan sitter det som berget. Inte särskilt skonsamt mot varken hår eller miljö men vad skall man göra?

American Crew Alternator hävdar i sin produktbeskrivning att den skall vara både fast och flexibel. Man skall alltså kunna styla om håret under dagen men ändå vara skyddad mot väder och vind. Efter att ha genomlidit svensk sommar anno 2015 kan jag konstatera att det inte stämmer. Däremot fungerade produkten betydligt bättre nere i grekiska övärlden där jag spenderade två sommarveckor. Den stora skillnaden var vinden. Inte helt överraskande är inte den här produkten särskilt tålig när det blåser upp till 14-15 m/s men i en lugn lagun låg frippan där den skulle. Nu skall ju sägas att jag dessutom har hyfsat kortklippt hår så hur American Crew Alternator funkar på längre hår vet jag inte. Kanske är den perfekt där, för att få den där lite rufsiga men ändå stylade looken.

Produkten skall sprayas i handdukstorkat eller helt torrt hår. Därefter använder man fingrarna för att skapa önskad frisyr. Hur enkelt som helst!

Flaskan är på 100 ml och ligger i skrivande stund på 179 kr. Det gör att man får ganska lite spray för en rätt stor peng. Nu behöver man visserligen inte använda några stora mängder då det inte påverkar resultatet märkbart. Det spelar alltså ingen roll att man öser på med spray i tron om att det blir bättre stadga. Här skall man tänka less is more. Doften är ganska distinkt till en början men lägger sig relativt snabbt.

American Crew Alternator är en svårbedömd produkt. I rätt miljö så kan jag definitivt se storheten. Jag gillar att den inte klibbar och hur bra jag kunde använda mig av hatt och slippa den bedrägliga ”hattfrillan” efteråt. Men som sagt, den är nog inte riktigt avsedd för våra breddgrader för när det blåser upp till västkustsk storm så har den inte mycket att sätta emot.

recension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s