betyg 4

Förförisk och spännande mix av kryddigt och fräscht

aftershave_balm_with_box

Recension av Burberry Brit Rhythm for Men

Det är väl lika bra att säga det direkt så att vi får det ur världen. Burberry Brit Rhythm for Men doftar väldigt mycket Gucci Guilty. Det är nästan så att jag skulle vilja skrika ”rip-off.”Men viss skillnad är det såklart. Den är ockå lite snällare och ligger därmed inte riktigt lika tungt på bäraren. Nu finns det definitivt sämre originaldofter att kopiera på marknaden om man inte orkar göra sin egen så att den är oerhört lik behöver faktiskt inte betyda att den faller platt. Faktum är att jag sågade Gucci Guilty när det begav sig men det var inte så mycket på grund av doften utan helheten där priset var horribelt kontra innehållet men jag gillar Burberry Brit Rhythm for Men mer än jag egentligen vill erkänna. Britternas senaste bidrag riktat till unga maskulina män är nämligen inte alls my cup of tea. Jag brukar inte falla för de där tunga, kryddiga läderdoftande varianterna. De ger mig dessutom ofta en kronisk huvudvärk som jag gärna kan vara utan.

Burberry Brit Rhythm for Men öppnar med en angenäm mix av basilika, kardemumma och läder för att sedan välkomna cedarträ och patchouli in i matchen. Efter dryga två timmar avtar doften och kvar ligger en svag förnimmelse av enbär och rökelse. Allt som allt varar hela upplevelsen i ca. fyra timmar vilket får anses vara godkänt.

Flaskan går i klassisk Burberrystil men med en modern touch som säkerligen kan locka till sig en yngre konsumtionsgrupp än den ”vanliga” storrutiga designen som en gång i tiden satte britterna på modekartan en gång för alla.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att Burberry Brit Rhythm for Men är en utmärkt doft för den som vill känna sig lite mer klassiskt maskulin utan att för den sakens skull behöva botanisera bland de gamla vanliga ”gubbdofterna.”

groomingbetyg4minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s