betyg 3

För en naturlig look på mustaschen

recension mustaschvax

Recension av Big Red Moustache Wax – Factory.

I de Kanadensiska bergen i British Columbia finner vi det lilla företaget Big Red Beard Combs och dess grundare Rick. Efter att ha använt sig av billiga kammar i plast under en längre tid bestämde sig Rick för att – med sin bakgrund som möbelsnickare – försöka sig på att tillverka skäggkammar i trä som var bättre lämpade för ändamålet. Allt eftersom företaget växte gav han sig även på att blanda egna skäggoljor, balm och mustaschvax mm. Det är mustaschvaxet jag ska prata om nu.

Jag fick en dosa ”Factory” i min hand och jag var väldigt nyfiken på hur den skulle fungera. Vaxet ligger i en liten rektangulär dosa av plåt med skjutlock och ha en snyggt designad etikett. Vaxet har en varm naturlig och lite rå doft av cederträ, frankincense och bergamott och är baserat på bivax, kakaosmör, jojobaolja samt hampafröolja. Just hampafröolja är en olja jag håller extra kärt då den innehåller rikliga mängder omega 3-, 6 och 9 som är väldigt bra för ansiktet och ansikthåret. Jag använder den till stor del i mina egna oljeblandningar.

recension mustaschvax

Vaxet är av det mjukare slaget och lämpar sig bäst för mer naturlig och lätt styling. För mig är den alldeles för mjuk och saknar tyvärr den klibbighet som krävs för att hålla min mustasch i styr. För att få en bra hållfast form på mustaschens ändar var jag tvungen att ta ganska mycket vax och det blev inte riktigt så bra. Doften är dock bra och jag gillar dosan och dess design. Designen på företagets övriga produkter håller enormt hög klass och är riktigt snygga.

Slutsatsen blir att den funkar bra till den som kanske har ett helskägg och vill ha lätt styling på mustaschen för en naturlig look eller för den som har lite tunnare mustaschväxt som inte kräver lika mycket vax för att få till en bra form.

Hållfasthet: 2
Slutbetyg: 3

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s