betyg 3

STERN – für einen schönen Schnurrbart

recension mustaschvax

Recension av Stern Mustaschvax.

Nu blir det en liten personlig nostalgitripp. Stern var det allra första mustaschvax jag testade och det enda som fanns att tillgå i området där jag bor. När allt fler produkter blev tillgängliga på nätet och i diverese barberarsalonger föll min gamle vän i glömska. Nu fick jag glädjen att åter igen ta upp bekantskapen med min gamle kompis och upptäckte att den genomgått en liten upp uppgradering. Till skillnad från den tidigare tuben i metall ligger den nu i en tub av mjuk plast. Jag vet inte om jag kan säga att det är bättre eller sämre. Tuben ligger fortfarande förpackad i samma anspråkslösa pappkartong i blått och vitt.

STERN är av Ungersk typ och, till skillnad från många andra mustaschvax, mer som en mjuk salva och därför väldigt lätt att applicera och den sliter inte ut några strån vid styling. Amerikanska Clubman är av samma typ. Vaxet är helt vitt och baserat på bivax och vatten. Vaxet är nästa helt fri från doft.

recension mustaschvax

Vaxet fördelas enklast med en kam eller borste genom hela mustaschen. Ta inte för mycket för då kan mustaschen bli lite grå-vit! Ta en liten dutt till för att fixera topparna. Det tvättas enkelt ut med lite varmt vatten.

STERN är en väldigt trevlig, klassisk produkt från Tyskland. Företaget tillverkar även borstar, kammar och den ”praktiska” mustaschhållaren som jag recenserade för några veckor sedan.

Hållfastheten är väldigt bra då den mjuka krämen stelnar efter någon minut och håller sig intakt hela dagen. Den förblir ändå tillräckligt mjuk för att tillåta eventuell justering efteråt.

Det enda negativa är att den är lite dyr med tanke på den lilla tuben. Till skillnad från många andra vax räcker den bara några veckor. Detta drar ner helhetsbetyget en del.

Hållfasthet: 4
Slutbetyg: 3

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s