betyg 3

Perfekt för vattenlöslig styling

Recension av Mr. Natty Shampoo.

Nu var det väldigt länge sedan jag testade något från den gamla favoriten Mr. Natty. Det var ett av de där ”tidiga” märkena som producerade coola skägg- och barberarprodukter i liten skala. De senaste åren har marknaden bokstavligt talat mättats med produkter och märken som mer eller mindre är copycats av de tidiga pionjärerna.

Bakom Mr. Natty hittar vi en barberare vid namn Matt Raines som skapat ett gott rykte om sig som framstående barberare av den klassiska skolan. Det har inte direkt sprutat ut nya produkter från Natty de senaste åren och det här schampot är ingen nyhet heller. Den har funnits ett tag men jag har inte kommit till skott att testa den förrän nu.

Schampot kommer i en mörkblå plastflaska på 250 ml med snabbkork och är anpassat för dagligt bruk. Det har en mycket naturligt, jordig och frisk doft av cypress och rosmarin och doften för tankarna lite grann till medelhavet.

När jag tvättar håret när jag använt vax- och oljebaserad pomada märker jag inget direkt positivt. Det tar inte ur fettet alls utan en rejäl klick fet balsam krävs för att lösa upp allt. När jag använt vattenlöslig pomada däremot (eller ingen alls) blir det riktigt rent. Det är nästan så att det gnisslar när man drar handen genom det våta håret. Håret känns en aning torrt efteråt så det är bra att följa upp med något återfuktande av något slag om man har längre hår. Min sambo testade det också ett par gånger och upplevde samma sak men tyckte mycket om doften.

testpilotsrecension

På det hela taget är det ett fint schampo och priset är relativt plånboksvänligt om man vill unna sig lite roligare produkter istället för ICAs standardsortiment. Om man däremot behöver något som biter hårdare på vaxiga pomador gör det inte mycket skillnad mot de gamla vanliga.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s