Övrigt

En rakkräm för resten av livet?

recension rakstick

Recension av ARKO Shave Soap Stick.

Om jag stod inför valet att bara få använda EN enda raktvål för resten av livet så skulle valet, inte helt osannolikt hamna på ARKO. Visst finns det tvålar som doftar och presterar bättre men denna Turkiska klassiker är både dryg, billig är riktigt, riktigt bra.

Doften är lite av en vattendelare bland rakningsentusiaster. Jag tycker den doftar helt ok. En lite diskret, citronaktig tvåldoft som är svår att tröttna på och som passar med de flesta rakvatten. Den kanske inte doftar så värst lyxigt men jag gillar den.

recension rakskum

Ett sånt här ”stick” kan användas på två sätt; Dels kan man stryka den över skäggstubben likt en deo och sedan löddra direkt i ansiktet med en fuktig rakborste med den tvål som fastnar i skägget. Du kommer att bli förvånad över hur lite tvål som krävs för att få ett bra lödder! Vi snackar en promille av stickan. Man kan också löddra med borsten direkt på sticket eller göra som jag gör, skiva upp den i tunna skivor och lägga skivorna i en mugg och löddra i muggen. Löddret blir riktigt krämigt och tjockt och ger ett alldeles ypperligt skydd vid rakning. Det går enormt snabbt och lätt att få till det också. Efteråt känns huden inte det minsta torr och irriterad.

Vid daglig användning räcker en sticka hur länge som helst vilket gör ARKO till det mest prisvärda alternativ du kan tänka dig utan att ge avkall på kvalitet. Härlig retroförpackning får du på köpet.

betyg 4,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s