betyg 3

Låt er inte luras av namnen – lite mer sofistikerade

recension whiskey woods brandy spice gents gin

Recension av Clubman Reserve Aftershaves – Brandy Spice, Gent’s Gin och Whiskey Woods.

Det är fasiken inte ofta det kommer en ny doft från Clubman Pinaud. De har kört på samma gamla kollektion i många årtionden nu. När nyheten kom om att de skulle lansera tre nya dofter var spänningen och förväntningen på topp. Clubman har spottat ur sig massvis med nya produkter de senaste åren men just nya rakvatten har det varit extremt snålt med. Den nya kollektionen går under namnet Clubman Reserve medan de gamla dofterna ingår i Pinaud serien.

Initialt tyckte jag att Clubman hade tagit ett kliv uppåt med dessa dofter. De känns som Clubman-dofter men lite mer sofistikerade och dyrare. Om de gamla doftar old-school så doftar dessa mer klassiskt. Man känner liksom igen dem på nått sätt. Jag gillade dem direkt men efter ett par veckor började jag tröttna på dem. På något sätt känns de lite för…. ”vanliga”. De är mer moderna än de tidigare dofterna. Clubmans original tröttnar jag aldrig på. Det jag gillat särskilt med Clubmans gamla dofter är att de är så unika. De nya påminner om några andra som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Låt er inte luras av namnen! De doftar inte sprit utan har mer lånat de där essentiella doftnoterna ur whiskey, brandy och gin som karaktäriserar dem. Det är varma och vänliga dofter. Det doftar ”herre”. Det doftar ”pappa-ska-på-kalas”.

Brandy Spice har lite grann av den klassiska Clubman-mysken. Äpple och cederträ tycker jag mig ana. Den känns modernare och borde passa även yngre grabbar.

recension after shave

Whiskey Woods har mest av Clubmans karaktäristiska doft men liknar ända inte den gamla klassikern. Ekfat och vanilj tycker jag framträder ganska tydligt men mest påtaglig är tobak. Varm och mjuk. Passar inte direkt dig i 20-årsåldern.

recension after shave

Gent´s Gin har mer fräschör över sig än de andra två och har mer inslag av citrus och enbär men doftar ändå inte påtagligt av citrus. Doften känns renare och sportigare. ”Nyduschad” är ett ord jag kommer att tänka på.

Dofterna är inte starka men de sitter ända i hela dagen vilket kan vara värt att tänka på om man vill kombinera med annan parfym. Jag tycker dofterna är helt OK men inget jag hoppar högt över. Som aftershaves presterar de lika bra som Clubmans gamla klassiker.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s