betyg 3

Prisvärt skäggschampo

recension skäggvård

Recension av Raw Naturals Rustic Beard Shampoo & Conditioner.

Som namnet antyder har vi att göra med en skäggtvätt som både rengör och återfuktar. Det är svenska Recipe for Men som ligger bakom Raw Naturals – en serie produkter med naturliga ingredienser. I just den här skäggtvätten ingår bland annat humle och ämnen från äpplen.

Schampot kommer i en 250 ml plastflaska med en mycket lyxigt designad etikett. Den ser dyrare ut än vad den är. 129 kronor tycker jag känns väldigt prisvärt, särskilt för mig som bara har en mustasch att tvätta.

skäggschampo

Raw Naturals Rustic Beard Shampoo & Conditioner har flip-kork – en sån där man trycker ner i ena änden så man får upp en springa i den andra änden. Detta underlättar verkligen när man ska hälla ut schampot i handen. Skruvkork är det värsta jag vet på den här typen av produkter. Tänk dig att du står där i duschen och har skruvar av korken och hällt ut tvålen i handen, hur lätt är det att skruva på korken då? Visst, man kan ställa i från sig flaskan utan kork men då måste det vara på ett säkert ställe så den inte välter i duschen och allt rinner ut. Ja, ni känner säkert igen problemet. Såna här lösningar med flip-kork eller pump må tyckas vara obetydliga men när man väl står där är de guld värda.

Schampot rengör bra och känns skonsamt mot huden. Jag tycker ändå att den saknar en del av de återfuktande egenskaper den sägs ha. Olja eller balm behövs efteråt. Doften är väldigt fin men alldeles för stark. Vid några tillfällen råkade jag dessutom få tvål i ögat vilket sved något alldeles för J”#€%-ligt! Det sved länge dessutom. Jag fick skölja med vatten ett tag innan det släppte.

+ Plus för design, pris och doft
– Minus för doftens styrka och att skägget känns en aning torrt efteråt.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s