betyg 5

En perfekt Bay Rum!

recension bay rum

Recension av Layrite Bay Rum After Shave.

Bay Rum. Jag kom i kontakt med denna doft för några år sedan och blev blixtförälskad. Den har sitt ursprung i de västindiska öarna och var en populär doft för män under början av 1900-talet och tom ännu tidigare. En bay rum består av fin mörk rom, blad eller bär från det karibiska trädet Pimenta racemosa, toppat med kanel, citrus och kryddnejlika. Det är både en väldigt ”julig” doft samtidigt som den för tankarna till solnedgångar bland karibiska öar. Det roliga med Bay Rum är att alla som gör doften har sin egna lilla touch på den. Jag har säkert testat och använt ett tiotal olika varianter av aftershaves och skäggprodukter med den doften och alla har varit olika. Vissa har varit bra och vissa mindre bra.

När jag fick en flaska utav Layrite Bay Rum After Shave hade jag inga skyhöga förväntningar. Jag räknade med en ganska… ”standard variant”. Inte för att Layrites produkter är dåliga utan mer för att det brukar vara så när en aftershave ligger på priser under 200-lappen. Ack så fel jag hade! För mig är detta EXAKT som en perfekt Bay Rum ska dofta! Om du aldrig testat Bay Rum så börja med den här! Den är fantastisk!

recension bay rum

Om man ska ta en titt på flaska och etikett så har vi en brun glasflaska med etikett i tidstypisk 50-talstil. Skruvkork och droppfunktion så det är enkelt att splasha ut i näven och blaska på. Ta en rejäl skvätt, det är den värd! Doften sitter i nån timme kanske inte mer så det är mest för den personliga njutningen efter rakningen.

Aftershaven innehåller alkohol (såklart) så räkna med ett sting mot nyrakad hud! Den innehåller även en hel del sköna, lindrande och mjukgörande ingredienser som verkligen lugnar ansiktet. Det blir inte mer klassiskt än så här. Jag tänker bunkra upp med ett par flaskor så jag har under många år framöver. Layrite Bay Rum After Shave kvalar lätt in på min topplista över favoriter.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s