betyg 5

En blixt av nostalgi

recension tabac

TABAC – Du bist das original

Det känns som att jag överanvänder ordet ”klassiker” när jag skriver recensioner här. Men det är just klassiska grejer som ligger mig varmast om hjärtat. Nymodigheter är sällan något jag går igång på. Tyska TABAC är inget undantag. Ännu en gång har vi att göra med en sann europeisk klassiker. Jag minns märket från när jag var barn på 80-talet. Då stod den i min pappas badrumsskåp. TABAC var vad jag kan minnas borta under många år. Den var i alla fall inte något jag lade märke till. I Tyskland fanns den säkert i var och varannan butik. Nu när vi skriver 2017 så känns det som om märket har fått en rejäl comeback. Man hittar det lite varstans och de har allt ifrån hårvatten och duschgel till deo och rakvatten i samma signaturdoft som de haft sedan sena 1950-talet. För något år sedan kom de ut med en ny, modernare doft som såklart inte föll mig i smaken. Det vi ska ta en närmare titt på här är deras raktvål och rakvatten i den gamla hederliga TABAC-doften.

recension tabac

Doften är svår att bryta ner i olika toner. Den är distinkt och unik för märket. Den är varm, kryddig, söt, ”tvålig” och väldigt maskulin. Jag anar ädelträ, peppar och tobaksblad. När jag för första gången doftade på den igen efter många år var det som en blixt av nostalgi slog ner i mig. Jag kände direkt igen den från pappa och andra män under min uppväxt. För mig är det väldigt mycket 1980-tal över den här doften. Det beror nog mest på att jag minns den från det årtiondet. Den har doftat likadant sedan 1959.

recension tabac

Recension av TABAC Shaving Soap.

Det här är helt klart en av de bästa massproducerade raktvålar man kan hitta. Den har en stark och tydlig doft, är extremt lätt att löddra och löddret i sig blir helt klanderfritt. Fylligt och krämigt med enormt bra glid och skydd. Huden känns väldigt bra efteråt. Tvålen finns både i keramikburk, som refill-puck, raksticka eller som rakkräm. Alla håller lika höga klass så det är bara att välja vilken typ man föredrar.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s