betyg 5

Oslagbar kombo

recension proraso shaving cream

Recension av Proraso Pre-Shaving Cream och Shaving Cream.

Det klassiska märket Proraso var ett av de första jag stötte på när jag vidgade mina vyer inom rakningens värld. Det italienska märket har funnits sen slutet av fyrtiotalet och använts idag av flertalet barberare, jag vet att min frisör, barberare och tillika testpilot, Big T, har dessa i sitt sortiment. Den första produkten de lanserade var en pre-shaving cream, och det är en burk av denna jag fått testa tillsammans med deras rakkräm.

Tidigare har jag använt rakoljor för att mjuka upp skägget inför rakning så detta var första gången jag testade en kräm med liknande egenskaper, eller kräm den är ganska hård när du tar upp en liten mängd, typ en halv tesked. Den smälter direkt av värmen från händerna och masseras sedan in på rakområdet, jag låter produkten verka någon minut och ganska omgående känner man en kylande uppfrächande känsla som faktiskt sitter kvar under hela rakningen, och underlättar både glid för hyvel och kniv men även svalkar behagligt. Medans produkten får verka, som innehåller bl.a. grönt te, vispar jag ihop ett riktigt bra lödder med en liten mängd rakkräm från en tub Proraso Shaving Cream Eucalyptus & Menthol. Kombinationen är faktiskt oslagbar, detta är kvalitet och det till ett riktigt bra pris då både tub och burk ligger i det lägre prissegmentet, de är dessutom väldigt dryga.

recension proraso shaving cream

Dessutom fungerar preshavingkrämen även som aftershave om en sådan saknas, dock tycker jag nog att den kyler lite väl mycket och inte riktigt återfuktar till hundra procent, men som backup duger den. Jag ger denna kombo full poäng och dess klassiskt snygga design på produkterna gör att de får ligga framme i badrummet.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s