betyg 3

Björnen sover inte!

recension skäggvård

Recension av Mr Bear Limited Edition Kit – Smokey Vanilla.

Det fanns en tid när det enda man kunde hitta för skägg och mustasch här i Sverige var Mr. Bear Family. Denna Göteborgare var bland de allra första och i ett par år det alla populäraste märket för folk inom denna ”sub-kultur”. Sedan rullade det på med fler och fler märken, både från Sverige och utlandet. Idag finns det ju hur mycket som helst att välja av nu när skägg och mustasch har gått från att vara en ”sub-kultur” till något som varannan man bär. Att vara helt slätrakad idag är ju nästan på gränsen till ovanligt.

Det var kul att återknyta bekantskapen med en gammal favorit. För ett tag sedan kom de med en ny limiterad doft dessutom och det är den jag tänkte att vi skulle titta närmare på här. Smokey Vanilla.

recension skäggolja

En skäggolja och en balm kommer i en snygg presentask med Mr. Bears snygga logo. Oljan och balmen innehåller de vanliga ingredienserna som vi är vana vid sedan tidigare. Arganolja, aprikosolja mm i skäggoljan. Sheasmör, bivax och lanolin mm i balmen. Allt är självklart handgjort av finaste råvaror.

Oljan återfuktar fint och ger en viss glans och balmen gör detsamma men ger även viss stadga åt yviga strån. Jag brukar ha balmen i mustaschen de dagar jag vill ha en lite fylligare och mer naturlig stil.

recension beard balm

Doften är varm och söt av vanilj och undertoner av cederträ. Helt ok men kanske inte så spännande. Jag föredrar deras vanliga dofter Woodland och Wilderness. Som produkt i sig finns inget att anmärka på men doften drar ner helhetsbetyget i min bok.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s