betyg 4

Aye aye Captain! Bring out the Beer’d!

recension skäggschampo

Recension av Captain Fawcetts Beer’d Shampoo.

Jag satt och försökte räkna hur många olika rengöringsprodukter för skägg och mustasch jag testat genom åren. Det blir nog 5-7 st skulle jag tro. Vissa har varit bra och vissa har varit ren bedrövliga. En del har varit i form av hård tvål och andra flytande. Nu dök det upp ytterligare ett skäggschampo. Den här gången är det min gamla favorit Captain Fawcetts som i samband med lanseringen av sin IPA öl tagit fram ett schampo som innehåller hela 80 ml (utav totalt 250 ml) av densamma ölen. Jag kan ärligt talat inte säga vad det är för vits med att ha öl i schampot men det skadar säkert inte. Det är nog mest en gimmick. Upplys mig gärna om du vet mer om saken!

recension skäggschampo

Captain Fawcetts Beer’d Shampoo kommer i en 250 ml plastflaska med praktisk snabbkork. Den typen av kork som man bara trycker ner i ena änden så att den öppnar sig. Det borde vara lag på denna typ av kork för dusch- och schampoprodukter. Skruvkork är så omständligt att stå med i duschen.

Flaskan har en riktigt snygg etikett och gör sig väl som prydnad i badrummet.

recension skäggschampo

Doften har jag lite svårt att tycka något om. Jag tycker inte att den doftar något speciellt. Varken bra eller dåligt. Det första som dyker upp i huvudet när jag doftar på den är jäst eller bröddeg. Jag blev faktiskt lite besviken på den punkten. Att den skulle dofta öl hade jag varken väntat eller hoppats på men en lite mer intressant doft hade uppskattats. Nu påminner den mest om oparfymerad tvål.

Det är ett schampo som rengör skonsamt och kan därför användas dagligen om så behövs. Jag rekommenderar som regel inte att schamponera skägget dagligen om man inte måste. Jag tycker att det räcker 1-2 ggr i veckan. Självklart ska man tvätta med vatten dagligen men just schamponering kan göra skägget frissigt och torrt.

recension skäggschampo

Jag tycker att detta schampo rengör väldigt fint och mustaschen känns bara fräsch och ren utan torrhet. För mig som bara tvättar ur mustaschen med schampo 1-2 ggr i veckan så är den enormt dryg. Den lär räcka året ut, minst. För dig som tvättar ett helskägg så räcker en liten klick ändå långt. Eftersom schampot känns skonsamt och milt så kan du unna dig tvätta fler gånger i veckan om du verkligen behöver det. Var noga med att följa upp med skäggolja eller balm efteråt!

Trots den lite släta doften så tycker jag mycket om Captain Fawcetts Beer’d Shampoo och ger den en stark 4:a i betyg.

betyg 4,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s