betyg 3

Bättre skydd och glid för känslig hud

Recension av Mondial 1908 – Antica Barberia Pre Shave Cream, Original Citrus.

Precis som mitt favoritmärke Proraso så kommer även Mondial 1908 från Florens i Italien. Det var just 1908 som en ensam hantverkare där började tillverka rakborstar av mycket hög kvalitet. Idag dryga 100 år senare är rakborstar fortfarande en stor del av deras produktsortiment men har nu även sällskap av raktvålar, aftershave mm.

recension klassisk rakning mondial 1908

Jag har testat en av deras tvålar tidigare och nu har turen kommit till ett par produkter ur deras serie ”Antica Barberia” som på svenska betyder ungefär ”gammaldags barberare”.

Att förbereda huden inför rakning är ett avgörande steg mot en bra rakning. Slarvar man med detta brukar rakupplevelsen och slutresultatet bli allt annat än lyckat. En varm dusch och /eller noggrann rengöring av ansiktet med en mild ansiktstvätt är i princip ett måste. Vill man underlätta ännu mera och om man har extra känslig hy eller grov skäggväxt kan en pre shave-produkt vara gott att ta till.

recension klassisk rakning mondial 1908

Mondial Antica Barberias Pre Shave kommer i en plastflaska med pump på 50 ml och liknar på alla sätt en ansiktskräm i konsistensen. Den fungerar i stort sett på samma vis då den mjukar upp och återfuktar hyn och skäggstubben innan rakningen. Jag var noga med att testa tillsammans med Mondials tvål i samma serie och testade tvålen både med utan pre shave-krämen för att utvärdera om det blev någon skillnad. Pre shave-krämen tillförde ett lite bättre skydd för huden och ett lite bättre glid för rakkniven. Ingen enorm skillnad alltså men ändå en positiv sådan. Om man är väldigt känslig i hyn tror jag absolut att det är en bra produkt att införskaffa.

Doften är densamma som i de övriga ”Original Citrus” i samma serie. En fräsch och ganska enkel citrusdoft. Klart godkänd utan anmärkningar men inget måste i mitt rakskåp.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s