betyg 3

Dapper Dan – Classic Barbershop Shave – part 1

george clooney

Bild från Memecreator.org

Mitt allra första möte med Dapper Dan skedde redan för 16 år sedan – i en liten biosalong i Gamleby, Småland. Jag pluggade TV- och Videoproduktion där och klassen var och såg filmen O Brother Where Art Thou som precis hade kommit ut. Karaktären som spelas av George Clooney är en kräsen kille och det var bara pomada från ”Dapper Dan” som gällde. Dapper Dan var då ett fiktivt märke men för några år sedan blev det verklighet när det startades ett engelskt företag med samma namn och som producerade just pomada. Jag var inte sen på bollen utan införskaffade snabbt en burk pomada som snabbt blev en favorit.

Nu har Dapper Dan tagit steget in i rakningsvärlden också och kommit ut med en rakkräm och en aftershavekräm på tub med namnet ”Barbershop Classic”. Jag har testat ett par rakningar med dessa produkter och tänker här ge er en liten recension.

stefan-dapper-dan-classic-shave1

Recension av Dapper Dan Barbershop Classic Shave Cream.

Det handlar om en klassisk rakkräm i plasttub på 125 ml. En klick rakkräm löddras med fuktig rakborste i en skål, mugg eller direkt i ansiktet. Det gick väldigt snabbt och lätt att få till ett lödder av högsta klass. Krämen innehåller en del kemikalier så det är inte fråga om en rakt-igenom naturlig produkt. Detta är inget jag lägger någon större vikt vid. Löddret är tjockt och fylligt och ger ett helt ok glid och skydd. Jag brukar raka medhårs, sidhårs och avsluta med mothårs. Jag löddrar alltså upp tre gånger. Mellan varje pass kändes huden en liten aning torr. Riktigt bra raktvålar och krämer brukar lämna efter sig en glättig hinna över huden som tillåter några extra drag med kniven eller hyveln efter att löddret är borta. Så var alltså inte fallet med Dapper Dan men jag upplever det inte som något större problem. Renrakat blev det.

stefan-dapper-dan-classic-shave2

Doften då? I min näsa doftar det rent och fräscht av tvål. Mina tankar gick direkt till klassisk handtvål. Detta är en doft jag gillar så det var en hit direkt. Jag får känslan av att det var så här det doftade i gamla barbershops på 40- och 50-talet. Dapper Dan själva beskriver doften som sandelträ och med eftertanke stämmer det nog ganska bra. Den påminner en del om Taylor of Old Bond Street – Sandalwood. Ganska mild.

Priset är i mitt tycke en aning högt. 189:- är i sig inte mycket pengar men det finns mer prisvärda alternativ. Nämnda Taylor of Old Bond Street ligger 30 kronor lägre för 150 ml och presterar lite bättre i mitt tycke. Jag gillar ändå Dapper Dan och deras förpackningsdesign är verkligen snygg. Jag rekommenderar dig ändå att testa dem!

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s